615. Aan de slag op het terras, de koer en in de tuin!

We hebben hier een zalig paasweekend achter de rug. Met veel zon, dat heb je als je woont waar wij wonen. Ze spreken soms zelfs van een microklimaat hier aan zee, tegen de Franse grens. Op Pasen en Paasmaandag waren en het lief en ik gezellig samen thuis met onze kleine meid. En geloof me, dat gebeurd eigenlijk niet zo vaak. Het lief werkt heel veel en als hij dan vrij is dan trekken we er meestal op uit. Dit weekend was dan ook zalig rustig. We gingen op zaterdag samen naar de bloemenmarkt en terwijl Lucet rustig lag te slapen in de draagzak sjouwde het lief met planten en bloemen. Op zondag en maandag werkten we zij aan zij in de tuin, op het terras en op onze koer. Alles klaarmaken voor een nieuw seizoen buiten! En Lucet die vond het ook geweldig, in de draagzak of vanuit haar Stokke Bouncer volgde ze het allemaal mee.

Mijn buitentips

Zijn jullie al in aan de slag gegaan buiten? Hieronder alvast mijn tips voor een frisse buitenlook:

  1. zoals dat bij elke styling het geval is, is opruimen de eerste stap! Gras maaien, de boorden omspitten, hier en daar wat snoeien. Maar ook tuinmeubelen schoonmaken hoort erbij!
  2. ga voor veeeeeel, fris groen. Op de koer (die naast onze keuken ligt) ging ik voor veel verse kruiden en kleurrijke viooltjes. Rozemarijn, platte peterselie, oregano, munt basilicum. Wanneer je die zoals ik in een grote bak plant, let er dan op dat je op de bodem goed veel hydrokorrels aanbrengt. Kruiden houden niet van een te vochtige bodem.
  3. Doe jezelf een plezier en haal wat nieuwe bloempotjes in huis! Probeer hierbij de kleuren en soorten op elkaar af te stemmen. Ik ging voor roze en blauw, wat wit en grijs. Door hiermee rekening te houden past alles goed bij elkaar en wordt het geen rommelboel.
  4. Ga voor kleur op je terras! Kies leuke bloemen, maar bijvoorbeeld ook lavendel!
  5. Denk eens na over verlichting! Zoals altijd kan verlichting heel veel sfeer brengen. Wij hebben spots, twee wandlampjes en een schitterende lampjesslinger. Mijn lief installeerde die op zo’n manier dat we die zelfs met een afstandsbediening van binnen kunnen bedienen! Typisch mannen, maar heel handig!
  6. Werk in hoeken! Gedaan met in ’t midden van het terras de eettafel te plaatsen. Op het terras willen we meer: apero drinken met vrienden in de zetel, smullen van een bbq aan tafel en genieten van de zon vanuit je ligbed. Door hoekjes te creëren op het terras maak je het geheel boeiender!

Veeeeeeeel buitenplezier!

E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...