625. Tafelstyling met een vleugje bohémien à la collishop.

Vorige week was ik samen met Lori en Bart te gast op een super tof outside dinner hosted by Collishop. Bedoeling van de avond was een kookworkshop met lieve Julie, maar eerlijk is eerlijk ik had vooral oog voor de super toffe styling van het event. De eenvoudige maar mooie lange tafel onder het tippizeil en de kleine hoekjes hier en daar waren geweldig. En eigenlijk, als we vrienden of familie over de vloer krijgen dan denken we heel vaak aan de klassiekers om de tafel te dekken. Een tafelkleed of loper, borden, glazen en een servetje hier en daar. Collishop toonde dat het ook anders kan. Eenvoud met een vleugje bohémien.

De styling

De styling ziet er dan wel geweldig fancy uit, toch is ze super eenvoudig en heb je niet zoveel nodig. Men gebruikte hier geen tafelkleed of iets dergelijks. Gewoon borden op tafel en zo heb ik het eigenlijk wel graag. Een wit servetje, bestek en leuke glazen et voilà. In het midden van de tafel werden bloemen en groen geschikt en al zie je het niet meteen, het zijn valse. Dubbel check! Voor een tuinfeest kan dat voor mij perfect, ik heb er zelf ook van IKEA en het leukste is dat je ze keer en keer kun hergebruiken. Hier en daar werden schijven boomschors neergezet met witte kaarsen erop. Prachtig is ook het bloemenstuk boven de tafel en ook dat is (mits een beetje improvisatie zeer haalbaar). Koop een lichtsnoer (wij hebben die ook in de tuin en dat geeft echt zo’n gezellig effect!), span het over de tafel heen en bevestig aan het touw groen met bijvoorbeeld touw, lint of ijzerdraad. Of wikkel wat groen rond de paal van je parasol en hang een lampion (op zonne-energie) bovenaan.

Stap eens af van die typische tafelklassiekers

Ook leuk waren de kleine zithoekjes. Een tapijtje, houten kistje, wat leuke kusssen en een cactus dabei doen de trick! Leuke (handgeschreven) naamkaartjes en een eenvoudig menublaadje maken je styling compleet.

Het vergt misschien een kleine mindswitch om niet direct naar de typische tafelklassiekers te grijpen, maar ik vind het dat zeker waard als je deze resultaten ziet! En een tuinfeest leent hem zo goed om eens zot te doen en wat te experimenteren! Moest je trouwens zelf aan de slag willen gaan: alles is verkrijgbaar in de Collishop! 🙂

Liefs,

E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...