635. Zomer, maar niet te warm in huis: mijn tips en trics!

De afgelopen maand is het niet zo vaak gebeurd, maar in de maand juni heb ik toch vaak echt warm gehad. Enkele jaren geleden renoveerden we ons hele huis (kun je lezen in de posts over project'(1)4 trouwens) en toen bouwden we ook en groot stuk aan het oorspronkelijke huis. Met een plat dak. Een geweldige ruimte, maar in de zomer vaak te warm. En mensen die me kennen weten: ik haat te warm. Te koud eigenlijk ook hoor, maar vooral te warm. Dus sleurden we in het voorjaar een airco onze leefruimte binnen. Zomerproof!

Onze mooie, maar warme zolderkamer.

 

Het lief maakte ook van de bouwvallige zolder een geweldige master bedroom. Nadeel van een zolderkamer? Je kunt het al raden: warm inderdaad. 🙂 Ondanks het feit dat we heel goed geïsoleerd hadden steeg de temperatuur op onze slaapkamer soms heel snel. Er zit 1 velux in het dak en dat bleek de boosdoener. Ook al deed ik het verduisteringsgordijntje altijd mooi dicht. Die airco was er nu benenden, boven moest dat dus ook opgelost worden. Dat zijn zo van die dingen die echt op je zenuwen werken maar waar niemand ooit werk van maakt hé. Is dat bij jullie ook zo?

Zo gezegd, zo gedaan. Ik op zoek naar iets om onze slaapkamer koel te houden. Uiteindelijk bleek het dan nog eens mega simpel ook! Velux heeft namelijk zonneschermen die je in minder dan 20min monteert. Allé de doorsnee Vlaming doet dat in minder dan 20 min. Ik deed er, op mijn manier, toch een grote drie kwartier over. 🙂 Blij ben ik wel dat het scherm gewoon doorzichtig is en ik dus nog steeds van ons uitzicht kan genieten!

 

Een virtuele schop onder uw kont.

 

En nu ik toch bezig was bestelde ik ook maar direct een muggennet erbij. Echt waar, wij hebben een zalige koele en ook muggen vrije zomer achter de rug. Het scherm beloofd 72% van de warmte tegen te houden en ik zou niet weten hoe ik dat moet meten, maar een pak koeler is het zeker! Bij deze geef ik u een virtuele schop onder uw kont: koop dat zonnescherm, herstel die lekkende kraan, koop dat muggenscherm, hang die nieuwe lamp,…  Soms kunnen kleine dingen in huis zo’n wereld van verschil maken!

Liefs,

E.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...