Aan de mooie Antwerpse Godefriduskaai is het Felix Pakhuis gelegen. Ondertussen veroverden ze hun plaatsje in culturele kringen en zijn ze een klein monument in onze Belgische modestad! Je kunt er terecht voor boekvoorstellingen, concerten, theathervoorstellingen en heel wat meer, maar waar ik het vandaag over wil hebben is het restaurant die er ook gevestigd is. Het restaurant en de bar kregen de naam ‘De Living’.

Bij het binnenkomen kun je meteen zien dat de sfeer van het oude pakhuis bewaard bleef. In de ruimte werd gewerkt met ruwe materialen als houten vloerplanken en wit geschilderde metalen zuilen. Het leuke van het hele concept is dat alles open is. Men behield de ruimte, maar creërde hier en daar hoekjes. Zo vind je meerdere zithoeken terug en zijn ook de toiletten als een doos ingepland in de ruimte.

De sfeer is er echt ongedwongen. Zoals ik het graag heb. Ook de bediening is top. Je krijgt als het ware een goed gevoel door de manier waarop men met de klanten omgaat! Chapeau! De zaak zit dan wel afgeladen vol, toch was er privacy genoeg. Een gezellige drukte!

Op kaart vind iedereen zijn gading. Eenvoudig en een beperkte keuze, maar dagelijks vind je ook de suggesties op hun krijtbord terug. Ik ging voor linguini vongolé (€ 16.80), mijn gezelschap koos de vol-au-vent (€ 17.40). Het leuke is dat er een zeer uitgebreide wijnkaart is en ook de bediening staat steeds klaar om je hieromtrent te adviseren. Wij probeerden een witte suggestiewijn die ons werd aangeraden (sorry, de naam ben ik kwijt 🙂 ). Schot in de roos!

Waarom De Living nu echt jou bezoekje waard is? De ongedwongheid en de feelgood sfeer, maar ook het interieur en de eenvoudige, maar lekkere keuken! Ben je binnenkort in de buurt? Reserveren is de boodschap!

Smakelijk!

E. 

 Voor meer info kun je terecht op de website: www.felixpakhuis.nu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...