Ik ben fan van soep! Lief voor mijn lijn en super lekker. Ik ga ’s middag ook heel graag soep eten en heb wel enkele favoriete adresjes. Olive (Sint-Denijs-Westrem), Vooruit (Gent) of absolute topper SoupLounge (Gent) om er maar enkele op te noemen. Misschien moet ik er wel eens een post over schrijven? Wat denken jullie? Doen of niet?

Vandaag wilde ik jullie graag nog eens wat receptjes meegeven. In de herfst en vooral de laatste tijd ben ik helemaal into pompoensoep. Natuurlijk liefst met de nodige garnering! 🙂 Wat het dan weer wat minder lief maakt voor de lijn, maar een mens moet leven hé! Leuke extra; soep maken is super simpel en dus haalbaar voor iedereen!

1. Pompoensoep met pijnpoompitjes en geitenkaas
Ingrediënten

 • 200 g verse geitenkaas
 • 1⁄2 middelgrote pompoen
 • 2 uien
 • 3 stengels groene selder
 • 2 wortels
 • 1 teentje look
 • Doosje pijnboompitjes
 • 3 l kippenbouillon
 • 1 scheutje olijfolie
 • 1 klontje boter
 • verse laurier
 • verse tijm
 • verse rozemarijn

Schil de pompoen en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Een serieus werk, I know. Daarom maak ik pompoensoep altijd in grote hoeveelheid of vries ik wat gesneden pompoen in. Zo kun je langer genieten van je werk! Snijd de uien, groene selder en de wortelen. Dat mag volgens het losse-pols-principe in grote stukken! Pel de look.

De pompoen leg je in een ovenschaal met de verse tijm, laurier en rozemarijn. Overgiet kwistig met olijfolie en zeezout. Laat dit even grillen. Ondertussen smelt je een klontje boter in een pot en stoof je de rest van de groeten aan samen met de onversneden look.

Laat enkele minuten stoven. Als de pompoen wat zachter is (niet helemaal zacht!), voeg je die ook toe aan de andere groenten. Overgiet met de kippenbouillon. Laat alles een half uurtje rustig sudderen.

Schep je look uit de soep en mix het geheel. Daarna kun je eventueel nog een beetje bijkruiden. Rooster ondertussen de pijnboompitjes even aan in een droge pan. Schep de soep op een diep bord. Voeg er wat pijnpoompitjes aan toe en een stevig lepel geitenkaas. Wil je nog meer garnituur dan kun je altijd wat croutons maken. Dat doe je heel gemakkelijk door wat oud brood, in stukjes gesneden, aan te bakken en te kruiden met peper en zout. To die for! 🙂

Pompoensoep is vrij arbeidsintensief, maar ze is het helemaal waard! Binnenkort recept voor mijn andere favoriet: witloofsoep met garnaaltjes!

Enjoy!

Liefs
E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...