foto7Pampas Rodizio. Een stukje Zuid-Amerika in het hartje van Gent.  In de schaduw van het Gravensteen kun je sinds juni terecht voor een leuke, lekkere en bovendien gezellige all-you-can-eat formule! Rodizio is de typisch Braziliaanse manier van vlees bereiden waarbij verschillende soorten vlees langzaam boven een houtskoolvuur worden gegrild waardoor ze zachtjes wordt gegaard en heel sappig blijven. Ik moet toegeven, ik ben niet altijd even zot van vlees, maar dit was top!


Je wordt ontvangen in een heel gezellig kader. Robuust hout wordt afgewisseld met moderne elementen. Wit, bordeaux en donkerbruin vormen de hoofdkleuren van deze zaak. Knap ! Pampas is de ideale plek voor een avondje uit met vrienden, voor een romantische date zou ik het minder aanraden. Rondom ons zie ik dan ook vooral grote en kleine groepjes mensen aan tafel. Regelmatig gaan ook wij met de collega’s eens iets eten. Met een man of 15 een leuke, gezellige en lekkere locatie vinden is vaak geen evidentie. Zelfs niet in Gent! Hier zaten we gelukkig echt goed! 
interieur We hadden de keuze tussen twee menu’s: Original Pampas Menu (€27,90, vlees & vis) f het vismenu (€29,90). Beide menu’s worden vooraf gegaan door een bordje tapas. Ik koos voor een Caiperihna (€6,50) om de lookbroodjes, mozarella-sticks en de andere hapjes te vergezellen.

apero

Het bestek kun je terug vinden in een speciale serviethouder, met plus en min kant. De foto9plus kant staat voor ‘more’ de min kant voor ‘stop’. De ober legt ons uit dat zo lang de ‘plus’ kant naar boven wijst men zal komen bijvullen. Wil je een pauze of ben je voldaan dan leg je de ‘min’ kant naar boven. Kwestie van duidelijk te communiceren! 🙂

Met grote spiezen komt men onze kant uit gelopen. Gemarineerde kippebout, varkensvlees in honing-mosterd marinade, lamsvlees gemarineerd in look en munt, botervis en zalmfilet. De rokerige smaak van de bereidingfoto4 boven het houtskool was helemaal mijn ding! Het lekkerste vond ik de ‘Pincancha’, rundsvlees met zeezout en zwarte peper. Do die for! Daarnaast kun je kiezen voor frietjes of een aardappel in de schil en zet men schalen groentjes op tafel. De rode wijn die we hierbij dronken was lekker, maar eerder prijzig. We betaalden 18 euro voor een flesje huiswijn. Aan het eind komt men ook langs met warme annanas en warme banaan. Op dezelfde wijze klaargemaakt als het vlees. Yummi!! Ik ben fan!

Liefs
E.

Extra tip: zelf zin gekregen om eens langs te gaan, reserveer dan op tijd!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...