foto3Ik ben fan van pure keuken, zoveel was al duidelijk. Gezond ook wel. Zeker tussen de feestdagen is een licht en lekker hapje gegeerd goed. Een goede tip zijn de kookboeken van Pascale Naessens. Die gebruik ik echt super veel. Vandaag een hapje uit haar tweede boek: Briouats. Eigenlijk zijn het een soort van loempia’s, trouwens gemakkelijk om te maken! Yeey!

Ingrediënten:

foto12 wortelen
1 courgette
1 ui
brickdeeg
1 eierdooier

2 teentjes knoflook
1 theelepel kurkuma
zwarte peper
verse kruiden (peterselie of koriander)
olijfolie

How to:
Rasp alle groenten of snij ze fijn Versnipper de knoflook.
Stoof eerst de knoflook en de ui gaar in wat olijfolie. Voeg er de kurkuma en zwarte peper aan toe. Roer goed. Meng er nu de andere groenten onder en bak op een zacht vuur tot alles gaar is. Op het laatste voeg je eventueel je versnipperde verse kruiden toe.

Schep telkens een beetje groentenmengsel op het brickdeeg. Vouw het deeg dicht en plak het dicht met de eierdooier. Bestrijk de briouats met wat olijfolie. Leg ze vervolgens tien minuten in een warme oven van 180 graden.
foto
Enjoy!
Liefs
E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...