image

Klokslag acht uur. Of misschien 2 minuutjes erna. Ik vertrek, een kwartier (!) vroeger dan gewoonlijk, richting Brugge, richting het bureau waar ik sinds kort deel van uit maak. Ja Brugge en dus niet meer Gent. Raar, anders, maar ook leuk, want voor mij is ’t veel dichter. Zo dichtbij dat ik in het begin echt goed uit mijn doppen moest kijken zodat ik de afrit Loppem niet voorbij zag flitsen! Pluim voor mezelf, want dat is niet gebeurd. Ik kan me dus een aandachtige chauffeur noemen. Maar goed, ik vertrok dus een kwartier vroeger naar mijn werk. Een kwartier, dat zijn 15 minuten of 900 seconden. Dat is veel en ’s ochtends is dat heel veel. Dat betekent dat ik in de auto mijn boterhammen met kaas opeet en dat dus mijn auto weer vol kruimels ligt en ik bijgevolg dit weekend (weeral) naar de carwash kan gaan en dat kost centen. Dat betekent ook dat ik sneller rij en dat ik dus meer kans maak om op een of andere foto terecht te komen en dat kost ook centen. Eigenlijk vraagt dat kwartier me niet alleen een hele reorganisatie van mijn ochtendritme, het kost me ook mijn zelfverdiende euro’s.

“Waarom ik dan een kwartier vroeger vertrek” hoor ik je denken. Wel, het Agentschap wegen en verkeer besliste namelijk 1, en vanaf volgende week 2, werven op de E40 te openen. En gelukkig moet ik niet meer naar Gent anders waren het er 3 !! Op hetzelfde moment, op hetzelfde traject. Debiel kun je denken, eigenlijk valt dat nog best mee. Het is enorm frustrerend, maar ergens kan ik daar misschien nog geduld voor opbrengen, gezien dit ons allen toch ten goede komt. Deze ochtend dacht ik: oke, werken? Dan nemen we toch een alternatieve route. Ha! Daar had ik het weer mis, want je raadt het nooit, ook daar: wegenwerken! Geduld wordt zwaar op de proef gesteld. Alternatieve route 2 dan maar en ook daar, helemaal verrassend, wegenwerken. Al gebied de eerlijkheid mij wel te zeggen dat die laatste op kleinere schaal zijn dan de eerder genoemde. Toch, ik reed 1 uur en 10 minuten over een traject waar ik normaal 30 minuten over doe.  Ik was dus tien minuten te laat, dit terwijl ik 15 minuten vroeger was vertrokken. Heel erg vervelend. Dus ga ik morgen maar weer aanschuiven op de E40.

Dat die werken nodig zijn, staat hier niet ter discussie. Maar mijn dierbaar Agentschap en mijn teerbeminde overheden van dit land, enige zorgvuldigheid en afstemming waren hier zeker op zijn plaats geweest.

Liefs

Een lichtjes gefrustreerde E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...