300. Sweet Ötel Valencia !

index

Nog steeds posts met Spaanse vibes. Kan ook moeilijk anders, was een schitterende reis. Ik probeer wel voor wat afwisseling te zorgen. Dus als het te veel over die Spanjaarden gaat, geef zeker een seintje! Toch als je binnenkort, of minder binnenkort naar Valencia trekt zul je me eeuwig dankbaar zijn. Echt!

Het lief en ik houden van leuke b&b’s. Niet het soort waar je ’s morgens allemaal samen ontbijt, neen. Het soort met geweldige interieurs, veel persoonlijkheid en een supervers ontbijt. Onze eerste (en tweede en derder) was Suites@feek in Antwerpen. En achteraf bezien was dat misschien geen zo’n goeie move. Als je in Feek bent geweest is het moeilijk iets evenwaardigs te vinden. Feek has it all. Nu, ik probeer die standaarden toch te evenaren. En geloof me: in Valencia is dat precies zoeken naar een speld in een hooiberg! Maar gelukkig, de aanhouder wint (meestal). Alsook in deze situatie.

Sweet Ötel is een b&b in het hartje van Valencia. Alle goeie vibes van een wereldstad en toch rustig. Ze zijn vers uit het ei en openden hun deuren in januari. Het is dus ook voor hen nog wat zoeken en aftasten en dat merk je. Maar men is uiterst hulpvaardig en men spaart kosten noch moeite om je verblijf onvergetelijk te maken. Sergio Navarro, de uitbater is een super toffe kerel en helpt je graag aan de beste adresjes in de stad!

fotovalencia

In de b&b zijn 12 kamers. Je kunt kiezen uit een gewone standaard kamer, een suite met bubbelbad of een studio. Die laatste heeft een keukentje en ruime zithoek en heel belangrijk: een groot terras. Wij gingen dus voor de laatste en waren helemaal content. Leuke inrichting, heel erg netjes en goeie bedden! Het ontbijt was wat aan de eenvoudige kant, op zijn Spaans. Heel wat zoete opties, weinig zoute en persoonlijk verkies ik het laatste. Als je Sweet Otel qua prijs vergelijkt met b&b’s bij ons en langs ginder dan zitten ze zeer goed. Wij betaalden 213 EUR voor 2 personen voor 3 nachten met ontbijt. Dik oké dus! Al ligt dit volgens mij vooral aan het feit dat ze pas open zijn. Ik verwacht dat die prijs gaandeweg nog wel zal stijgen.

Alles samengevat een piepjonge b&b met heel wat personality op een geweldige locatie en voor een goeie prijs! Wij keren er zeker terug!

Andere must sees in Valencia:

– City of Art & Sciences met als hoogtepunt: l’oceanografic!
– Boekenwinkel/bar Ubik Cafe
– Paseo
El Albero – tapasresto
– Mercado colon & ruzafa
– Must do: fietsen huren: Bebike is een goed adresje!
– …

Hasta Luego!

E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...