21

PicMonkey Collage

Arlecchino of De Harlekijn is een goed verscholen top adresje in de Hasseltse binnenstad. Het was de gastvrouw van onze B&B die ons deze Italiaan aanraadde. Zaterdag, mooi weer, vrij veel volk in de stad. Rond 16u belde ik op en ja hoor: als we laat kwamen (21u15), hadden we nog een tafel. Wij blij. Op vakantie zijn we nogal late eters, zowel voor lunch als diner. Dus voor ons was dat helemaal perfect. Na het portefeuille-avontuur waren we blij dat we onze voetjes onder tafel mochten schuiven. Eerste zaken die opvallen: de zaak zit afgeladen vol en heeft een leuk en verzorgd interieur. Mijn intuïtie zegt me dat het lief en ik verwend zullen worden…

We krijgen een tafeltje bij het raam en speuren de kaart af naar een lekker aperitief. Ik ga voor aperol spritz en het lief probeert Rosso Antico. Iets wat we allebei niet kenden. Het blijkt een Italiaans aperitief die je wat doet denken aan porto. Wel iets zachter en met ijs geserveerd. Iets voor zoetebekken! De drankjes worden mooi geflankeerd door  hapjes van het huis. We krijgen een glaasje met rivierkreeftjes en gerookte zalm en brood met tapenade. Allebei heel erg lekker. Vooral het glaasje valt in de smaak, het heeft iets zurig, wat helemaal goed is als kleine starter.

We kiezen voor een witte huiswijn. Fris en zacht. Ik ga voor ravioli piacentini con funghi shiitake e crema di tartuffo – deegkussentjes gevuld met ricotta in een truffelsaus met shiitake (€ 17) . Het lief gaat voor pizza alla rucola – pizza met notensla, parmaham en parmigianovlokjes (€ 15). Allebei een regelrechte schot in de roos. Wauw! De pizza heeft een zalig luchtig en zacht deeg en alles dat erop ligt is kraakvers. Mijn pasta is zeer goed geproportioneerd en fantastisch op smaak. Truffelsaus to die for! Italiaans op zijn best!

3

Het lief kiest nog voor Tiramis della casa con crema Inglese – huisgemaakte tiramisu met creme anglaise (€ 7). Geen plomp rechthoekig stuk tiramisu hier. 3 nettte bolletjes op een rij met een fijn laagje anglaise eronder. Helemaal mijn ding. Fijn gepresenteerd, niet te zwaar en vooral niet te veel. Iets wat je bij een dessert toch vaak wel hebt. En niets vervelender dan een dessert die als een blok op je maag valt.

De hele tijd worden we uiterst vriendelijk bediend. Geen stijve boel, maar ongedwongen en met de nodige flair. Dit was een avondje vol pure, eerlijke en kraakverse Italiaanse keuken. Iets waar ik ongelofelijk van kan genieten. Even helemaal vakantie, weg stress!  Arlecchino is een niet te missen adresje in de hoofdstad van Limburg! Eentje waar ik zeker terug kom!

Arlecchino
Middenbroedersstraat 9 -11
1e verdieping
Hasselt

Liefs
E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...