314. To-do @ Hasselt !

shop1mv1bn1scooter1scooter 2scooter3

Het jenevermuseum, het modemusuem, het stadsmus,… Chocolade en speculoos. Je kunt er niet om heen. Hasselt is er ontegensprekelijk mee verbonden. Stuk voor stuk zijn het hele fijne zaken om te ontdekken. Maar naast de typische toeristische trekpleisters, heeft de stad uiteraard nog veel meer te bieden. Daarom mijn to-do-tips voor een weekendje Hasselt…

Een stad als Hasselt verlaat je niet met lege handen. Hasselt is namelijk dé ideale bestemming voor een ‘shop till you drop’-weekend! Antwerpen wordt vaak de modestad van België genoemd en dat klopt ook. Het enige dat een weegschaal zoals mezelf daar wat vervelend vindt, is dat het aanbod te groot is. Niet alleen de hoeveelheid aan winkels is overweldigend, ook de winkels zelf zijn huge. Dat is leuk natuurlijk, maar voor mij hoeft dat niet. Dat maakt beslissen voor mij alleen maar nog moeilijker. Daarom is Hasselt veel meer mijn ding. Er is een heel gevarieerd en ruim aanbod, maar de winkels houden een ‘normale’ grote. Het is er ook super gezellig winkelen, alles dicht bijeen in een super charmant kader. Daarbovenop heeft Hasselt nog een leuk extraatje op nog geen 20 min. rijden. Maasmechelen Village ! Een outlet-winkeldorp waar alle grote merken hun vorige collecties verkopen aan heel voordelige prijzen. Ik kocht er o.a. mijn eerste Michael Kors handtas!! 🙂 Dus ga je naar Hasselt? Reserveer alvast wat shoppingbudget!

Naast alle shopmogelijkheden is ook Bo-Ness een must vist adresje! Bo-Ness is een en 63m lang vrachtschip in de kanaalkom van Hasselt. Het werd enkele jaren terug omgebouwd tot een heus wellnesscenter met een verrassend design. Ze bieden verschillende units aan (bovendeks of benedendeks) die je kunt afhuren voor zeer schappelijke prijsjes. Pascal en Anja zijn trouwens twee super lieve mensen en antwoorden graag op al je vragen. Sinds vorig jaar kun je er niet langer enkel voor wellness terecht, ze verhuren nu ook scooters. Het lief en ik huurden er elk eentje en trokken ermee door Limburg. We kregen van Bo-Ness een fantastisch mooie route mee en kwamen zo langs de meest idyllische plekjes van Midden-Limburg. Onder andere Bokrijk, C-mine, Herkenrode en het Schulensmeer passeerde de revue. Het werd een zalige dag en ook de picknick die we bij Bo-Ness bestelden was over-heer-lijk! Dus als je mij vraagt: “wat moet je zeker gedaan hebben in Hasselt?”, dan is mijn antwoord zeker en vast: de scooters van Bo-Ness! Ter info, wij telden ongeveer €85 per persoon neer en daarvoor kregen we elk een scooter (met volle tank), verzekering en een geweldige picknick. Leuke plus; binnenkort kun je ook slapen bij Bo-Ness, want ze bouwen momenteel aan hun eigen (wellness)lofts!

Dus, nood aan een romantische get-away met je lief of een meidentrip met je vriendinnen? Hasselt is sowieso the place to be! Enjoy!

Liefs

E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...