387. Design kan ook goedkoop zijn!

Ik ben een geweldige fan van mooi en goed design. Strakke lijnen, mooie materialen, rijke kleuren. Jammergenoeg heeft design meestal ook een prijskaartje. In sommige gevallen heb ik dat er zeker voor over, in andere minder. Dan heb ik het vooral over kleinere objecten of accessoires. Neem nu een vuilbakje bijvoorbeeld. Als je aan het bouwen of renoveren bent, dan zijn het ook die zaken die meestal achterwege blijven vanwege budgetperikelen. (ver)bouwen kost geld, heel veel geld zelfs. Als ik nu bij het lief af kom met een rekje voor in de keuken van een kleine 200 EUR doet hij me iets aan vrees ik. 🙂 Dus dan zijn we creatief en zoeken we oplossingen! Gelukkig zijn er heel wat alternatieven op de markt! Bij IKEA bijvoorbeeld hebben ze heel veel items aan lieve prijzen die heel goed op echte design items lijken. Kijk maar even mee:

vergelijking2

rekje uit staal – VIPP – 174.04 EUR // rekje uit staal IKEA – 29.99 EUR

collage2

vuilbakje SIMPLE HUMAN 18,88 EUR // vuilbakje VIPP 241,07 EUR

vergelijking 3

spiegel VIPP 816 EUR // spiegel IKEA 29.99 EUR

Uiteraard zijn de duurdere spullen ook net iets beter en mooier afgewerkt, maar geef nu toe soms is er toch echt weinig verschil. Kiezen jullie voor de duurdere stukken of zoeken jullie ook soms een goedkoper alternatief? Ik ben benieuwd naar de reacties!!

Liefs,
E.

IKEA vind je hier.
VIPP vind je daar
SIMPLE HUMAN vind je ginder.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...