notebook3

 

25 december 2014. Kerstmis. Opnieuw.
Zoals jullie hebben kunnen merken op de blog ben ik een grote voorstander van het principe. Een boom in huis, lichtjes overal, gezelligheid en veel comfort food. Yes please! Maar ergens is het voor mij ook een beetje dubbel. Naast mijn mooie, bijna idyllische wereld hier heb ik ook nog een voltijdse job in mijn offline leven. Ik werk in de hulpverlening en dat is niet altijd even idyllisch. De kinderen waarmee ik werk kunnen namelijk niet altijd rekenen op lichtjes en bomen en veel comfort food.

 

notebook1

 

Sinds ik doe wat ik doe kijk ik dan ook anders naar de gevels van de huizen in de straten. Elk huisje heeft zijn kruisje, dat zei mijn moeder vroeger al. En dat kruisje is niet altijd even mooi. Soms hebben mensen echt het geluk niet aan hun kant, soms zijn er cirkels en patronen die zo hardnekkig en visieus zijn dat het zelfs mij beklemd. Soms zijn er straatjes zonder einde en tunnels zonder licht. Dat is realiteit, ook bij ons. Vooral bij ons, heel dicht bij ons.

 

notebook2

Jammergenoeg was Rome niet gebouwd op 1 dag en kunnen we met de beste wil van de wereld niet altijd de verandering bewerkstelligen die we zouden willen. Dus ik probeer naar mijn mogelijkheden stil te staan, bewuster te zijn van de wereld, de mensen en de noden om me heen. Ook vandaag.

Mijn job en de blog zijn twee complete uitersten. Twee totaal verschillende werelden en allebei op hun manier ook heel erg mooi en waardevol. Allebei heb ik ze even hard nodig. Binnenkort starten we een nieuw jaar, een nieuw hoofdstuk, een nieuw boek. 365 blanke pagina’s, klaar om beschreven te worden. Ik hoop met gans mijn hart dat dat nieuwe verhaal er eentje wordt van voorspoed en geluk. Voor IEDEREEN.

Zalig kerstfeest allemaal!

Liefs,

E.

Het mooie notebook op de foto’s werd ontworpen door Like Mouton. Je vindt haar hier en hier en hier.

Wil je zelf zo’n fantantisch notebookje in huis? Kijk dan snel op de facebookpagina, Like geeft er 3 cadeau!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...