npc4npc2npc3npc7npc6npc11npc10npc8


Een eindje terug kreeg ik een uitnodiging om de streek rond Calais te gaan ontdekken. Het lief en ik houden ervan om eraf en toe een weekendje tussenuit te knijpen en het liefst niet te ver van huis. Meestal trekken we dan naar een toffe stad in het binnenland of richting Nederland. Een weekendje dichtbij in Frankrijk, dat hadden we nog nooit echt tot de opties gerekend. Ik wist ook niet goed wat we daar zouden gaan zoeken. Noord-Frankrijk riep bij mij eerlijk gezegd niet echt de meest positieve associaties op… Gelukkig is daar nu verandering in gekomen.

Het lief en ik gingen dus op mini ‘roadtrip’ langs Franse velden. En wat een prachtige tocht is dat geworden. We vertrokken thuis en reden richting Wimereux, dat ligt op amper een uurtje rijden van hier. En lieve schatten, Instagram- en Pinterest addicts als ik halen daar hun hartje op. Ik wist niet wat ik eerst moest fotograferen. Alles is zo authentiek en foto-waardig. Prachtig! En trouwens overal kun je zeevruchten en de lekkerste vis eten met zicht op zee, een aanrader!

 

 

npc12npc9
npc17npc14npc13

Na een zalige nacht in b&b L’accalmi (waarover later meer!) trokken we langs heuvels en velden richting Montreuil. Na die prachtige kustlijn was de natuur waar we overal langs reden ook weer een verrassing. Idyllische dorpjes, knappe vergezichten en vooral rust en stilte. Een beetje magisch eigenlijk. We kuierden wat rond in Montreuil-sur-mèr en stopten hier en daar onderweg om gewoon van de landschappen te genieten. De dag eindigde in alweer een schitterend ingerichte b&b; un matin sur les bois (waarover ook later meer!).

 

npc1npc15

Heb je deze vakantie dus nog zin in een trip dicht bij huis met toch 100% vakantiegevoel dan raad ik Pas-de-Calais echt helemaal aan. Zowel met de wagen, moto en zelfs met de fiets is dit een streek om heel snel te gaan ontdekken. Geniet van zee en velden, een voortreffelijke keuken en heerlijke rust. Enjoy!

Voor meer info of ideetje voor een trip richting Noord Frankrijk kun je hier terecht.

Liefs,

E.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...