mywinterchallenge-ergenstussenin8mywinterchallenge-ergenstussenin19mywinterchallenge-ergenstussenin1mywinterchallenge-ergenstussenin10mywinterchallenge-ergenstussenin12mywinterchallenge-ergenstussenin7

Enkele weken geleden kreeg ik een leuk bericht van Electrabel. Ze daagden me uit om mijn huis winterklaar te maken. Weg met de winterdip en hallo plaids, kussens en ander warm gerief. Of ik dat een toffe uitdaging vond, dat hoef ik jullie niet meer te vertellen. Uiteraard veranderd ons huis wel wat volgens seizoen, maar meestal doe ik dat organisch en dus weinig doordacht. Door de #mywinterchallenge stond ik er eens wat langer bij stil, hoe maak je je woonkamer warm en gezellig?

  1. Kussens & plaids

Misschien erg voor de hand liggend, maar toch belangrijk is om overal genoeg kussens en plaids rond te strooien. Best van al gebruik je hiervoor zachte en dikke materialen. Faux fur of gebreide stoffen zijn toppers hiervoor. Stop trouwens niet bij de zetel, een stoel in de gang, je bed,… Leg overal iets neer zo word je huis in no time ultra cosy!

2. Warm licht

In de winter mogen kaarsjes uiteraard niet ontbreken. Theelichtjes zijn en blijven mijn favoriet. Naast heel gezellig licht geven ze ook warmte, een dubbel voordeel dus! Ook kleine lampionnetjes, kerstlichtjes en gloeilampslingers zijn in de winter helemaal toegelaten! Vermijd grote spots of fel licht, die maken het geheel veel minder sfeervol.

mywinterchallenge-ergenstussenin9mywinterchallenge-ergenstussenin5mywinterchallenge-ergenstussenin6mywinterchallenge-ergenstussenin16

3. Tapijtje hier, tapijtje daar
Naast kussens en plaids zijn ook tapijten een key-element in je winterplan. Een leuk koeienvel (zoals bij mij) of gewoon een langharig tapijt. In vele ketens kun je die vrij goedkoop aanschaffen en echt waar het is het zo waard! Ik heb zelfs een mini-exemplaartje in mijn dressing liggen. Ook een leuk tochtkussen kan heel wat warmte brengen. Ze beschermt je woonruimte tegen tocht en je vindt ze ik heel leuke motiefjes, zoals die van mij met de schattige schaapjes. 🙂

mywinterchallenge-ergenstussenin20mywinterchallenge-ergenstussenin3mywinterchallenge-ergenstussenin174. Lekker geurtje

Wat velen onderschatten is de kracht van geur. Die kan echt dat tikkeltje meer geven aan de woonruimte. De geurkaarsen en huisparfums van o.a. Dille en Kamille en Scandinavisk zijn voor mij echte toppers. Ik heb momenteel een HYGGE geurkaars en de KOTO huisparfum in huis. Ik vind het ook fijn dat deze geuren mijn wintergeuren zijn. Als ik die later ooit nog eens zal ruiken, zal ik onmiddellijk aan deze winter herinnerd worden. Fijn toch?

Niet zo geurkaars-minded? Zet dan eens gewoon een pannetje op het vuur, doe er een kaneelstokje, een takje van de kerstboom en wat kruidnagel in en laat dat verdampen. Instant gezelligheid!

5. Zoet, zoeter, zoetst

In de winter is suiker helemaal toegelaten. Niks gezelliger dan binnenkomen in een huiskamer die ruikt naar versgebakken taart! Ook warme chocolademelk of een glas glüwein helpen mij altijd in de goeie richting!


PicMonkey Collagemywinterchallenge-ergenstussenin21mywinterchallenge-ergenstussenin15

6. Knuffelzachte kleertjes

Niet alleen kun je je huis warm aankleden, ook jijzelf verdient een extra laagje. Ik vind het zooo zalig om een namiddag in een super zachte pyjama door te brengen. Zo eentje die overal mee rekt. 🙂 Ga bijvoorbeeld voor een onesie, leuke pantoffels maken het geheel helemaal af!

7. Wintermuziek

Ook muziek kan je in een bepaalde stemming brengen. Als ik denk aan wintermuziek dan denk ik steevast aan kerstliedjes! Mariah Carrey, Wham & Band Aid, alles kan en hoe vaker hoe liever. Uiteraard kunnen smaken verschillen he! Denk er even over na. Welke muziek vind jij ‘gezellig’ en ontspannend?

mywinterchallenge-ergenstussenin13

Naast deze tips nam ik ook heel wat foto’s van onze woonkamer, hopelijk kan ik je zo inspireren om thuis ook aan de slag te gaan! En als je dat doet laat je dan iets weten? Ik hoor en zie graag ook hoe jullie het aanpakken! Deel al jullie winterse huiskamers onder de noemer #mywinterchallenge op Pinterest, Facebook, Instagram,… Ik ben heel erg benieuwd!

Nog meer inspiratie? Die vind je HIER.

Alvast heel veel cocoon-plezier!

E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...