562. De Gentse Floraliën, een oase aan groen inspiratie!

floralien2floralien5floralien8floralien7floralien4floralien9 floralien10floralien11floralien12floralien14

 

Vorige week was het voor eerst in mijn leven dat ik de Gentse Floraliën bezocht. Het groenfestival zit dan ook in een compleet nieuw kleedje en dat wilde ik ervaren! De Expo werd ingeruild voor vier iconische stadslocaties – de Bijloke, de Leopoldskazerne, het Sint-Pietersplein en het Citadelpark – vormen 10 dagen lang het decor voor de mooiste creaties van nationale en internationale topfloristen, siertelers, tuinarchitecten en kunstenaars. Naast een groot aanbod aan workshops, pop-ups, green- en conceptrooms, toont de Vlaamse sierteeltsector de laatste ontwikkelingen op gebied van onderzoek & innovatie. Resultaat is een dynamisch en interactief stadsfestival voor klein en groot.

Persoonlijk hou ik niet zo van de bloemententoonstellingen in museumsfeer, om die reden was voor mij de Bijloke de minste site. De mooiste en meest inspiratievolle vond ik zonder twijfel de Leopoldskazerne, het plein van Kina en het Citadelpark. Gewoon omdat die barstensvol concrete groentips zaten. Van leuke tuinideeën, aankleding voor je terras, invullingen voor je moestuin tot inspiratie voor de orgineelste dieren in de tuin. En mannekes IK WIL DUS EEN ZIJDEHOEN! 🙂

 

floralien16floralien18floralien17

 

Daarnaast vond ik de houten moestuinkratten, het egelhuisje, de felgekleurde serres en de kruidenkarren (in een winkelkarretje) ook echt toppers! Het feit dat het festival een grote wandeling door de stad geworden is kan ik alleen maar echt toejuichen. Het laat je toe alles op je eigen tempo te doen en hier en daar van een terrasje te genieten. Bar Jan Kremer is dan zeker een must!

Als je dus vandaag of de komende week een gaatje hebt haast je dan  naar Gent, want het is meer dan de moeite waard!

PS: sorry voor de overload aan beelden, maar er waren zoveeeeeel prachtige plekjes! Ik denk dat ik nog beelden heb voor een post of tien!:)

Liefs,
E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...