610. Roze in de kinderkamer, de kast als accent!


Eindelijk mag ik je jullie DE KAST tonen, je weet wel die voor de kinderkamer waarover ik hier al schreef! Hij is eigenlijk al een hele tijd af, maar als je de foto’s vandaag ziet begrijp je vast waarom ik de resultaten nog niet eerder met jullie kon delen! We hebben van de kast die we bij het Inboedelhuis kochten een echte meisjeskast gemaakt. Ik haalde mijn kleurinspiratie op de feed van Zilverblauw. Ankie is zo’n goochelaar met kleuren! Ze kiest er altijd de mooiste tinten uit! Ikzelf ben daarin voorzichtiger, ons hele huis is dan ook vrij rustig en zacht qua kleurgebruik. Voor de kinderkamer wilde ik echt wel een eyecatcher en dat is naar mijn gevoel echt geslaagd.

Het schilderwerk

Ik vond het ook bijzonder leuk zelf aan de kast te kunnen werken. Grote plus was dat het Inboedelhuis de kast al helemaal in blank hout had gezet dus ik moest enkel verven. De kast kreeg een laag primer, twee lagen kleur en een laagje doorzichtige vernis. Tussen elke laag door heb ik alles ook mooi opgeschuurd. Ik wilde dat deze kast echt een juweeltje werd, dus alles volgens ’t boekske! De vernis is in feite niet echt nodig, maar gezien we de kast ook als ververstafel boven gaan gebruiken vond ik dat toch gemakkelijk. 🙂

Ik ben reuzebenieuwd wat jullie van de kast vinden! En vooral dan van de kleur, de clear red C40 van Levis. Ik gebruikte nadien de kleur ook als inspiratie voor haar geboortekaartje. Een winner of voor jullie toch te fel? Hopelijk houdt onze dochter ook van roze, maar stiekem denk ik dat dat geen probleem zal vormen… 🙂

Veel liefs,

E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...