614. 5x Hip koffie drinken aan zee!

Amai, ik denk dat het in vijf jaar tijd nog nooit zo lang na elkaar stil was hier. Lastig vind ik dat! Die blogstilte is precies een klein monstertje die op mijn schouder de hele tijd zit te zeggen: elizzzzaaaa, je blog wacht! 🙂 Maar alles gecombineerd krijgen met een pasgeboren baby blijkt niet altijd zo evident en dan is de blog hetgeen die er bij inschiet. Maar ik heb dus goede voornemens om me te herpakken! Ik hoop echt dat het lukt.

Graag zeg ik je wel nog even dat je me altijd op instagram wel verder kunt volgen. Dat hou ik dagelijks bij, dus daar vind je wat ik dezer dagen allemaal uitsteek en ja, koffiedrinken hoort daar dus zeker bij! 🙂 Het heeft even geduurd voor de koffiebartrend zich doorzette aan onze Belgische kust, maar ondertussen heeft ze heel wat leuke alternatieven op de ouderwetse tearoom te bieden! Hieronder enkele van mijn favorieten! Enjoy!

  1. De lekkerste koffie en de beste chocomousse bij Kiss my Coffee in Oostduinkerke

Een van de spots waar je mij het meest terug vindt is de Kiss my Coffee in Oostduinkerke. Het is niet veraf en Ken (de eigenaar) heeft zoveel liefde en kennis voor hetgeen hij doet dat alles er gewoon lekker is. Hij zweert bij OR coffee gezet op de La Marzocco espressomachine en dat resulteert in heerlijke koffie. De kaart is beperkt en wisselt regelmatig, maar alles die erop staat is op en top vers, huisgemaakt en gewoon lekker. Een lauwwarme bagel met avocado, een overheerlijke smoothie met spinazie, een stukje van omie’s appeltaart en voor mij de crème de la crème: de chocomousse. Alleen al voor die laatste zou ik nog eens een stop maken!

 

  1. Lekkere en originele koffie’s bij Familie Jansens in Oostende

Sinds een tweetal jaar vind je in de Kapucijnenstraat deze koffiebar terug in 2014 werden ze al eens beste koffiebar van België. De eigenaars willen hier vooral teruggaan naar de essentie van het product en goeie koffie serveren. Daarnaast vind je ook heel wat speciallekes op de kaart terug zoals bijvoorbeeld: het kokoslimoentje (cappuccino op basis van kokosmelk, limoensap en cacao), de babyccino (cappuccino zonder koffie) of bakkertje anijs (doppio espresso, chocoladesiroop, opgestoomde melk met anijs). Telkens geserveerd als een kunstwerk!

  1. Gezelligheid bij Oode in Oostende!

Oode ontdekte ik samen met collega blogger en vriendin Lori toen Lucet slechts enkele weken oud was. Oode is een super leuke spot, heerlijk goed gelegen: tussen de winkelstraat en de zeeparking (voor de kenners). Voor mama’s zoals wij is dat super gemakkelijk. Geen parkeerstress, kleine wandeling en hup: hallo heerlijke koffie en gezelligheid!

  1. Interieur, design en koffie bij BAENK in Nieuwpoort

Een nieuweling in dit rijtje kun je BAENK wel noemen. Ze gingen pas enkele maanden geleden open, maar kennen ondertussen hun vak. BAENK is een samenvoeging van een winkel met high-end Deens design en een vintage koffiebar met super tof terras. Twee vliegen in één klap dus. Bænk is, ondanks het exclusieve interieuraanbod, erg laagdrempelig. Je kunt er terecht voor een goeie koffie, een verzorgd ontbijt, een gezonde lunch of huisgemaakte afternoon treats. Binnenkort openen ze boven de zaak trouwens twee designappartementen die je kunt huren als je graag wat langer aan zee vertoeft! Een aanrader!

 

  1. Familiale gezelligheid en koffie zoals het hoort bij Barista No75 in Oostende

Last but not least is ook deze Barista een bezoekje waard! Vlakbij de winkelstraat vind je de beste soya cappucino’s die ik al heb gedronken. Ik vermoed dat dat niet zo simpel is om klaar te maken, want heel vaak al dronk ik zo van die half geschifte exemplaartjes. Maar trust me: deze hebben zo’n mooi stevig schuim dat je er zeker meer van wil. De barista’s hier weten wat ze doen! Ook een lichte lunch of lekkere zoetigheden vind je op de kaart. Samen dus de ideale tussenstop bij een namiddagje shoppen in de Oostendse binnenstad!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...