616. Patronen op de muren schilderen doe je zo!

In de eerste blogs over Lucet’s kamer konden jullie zien dat ik de muren niet gewoon in 1 stuk heb geschilderd. De kamer kreeg overwegend een witroze kleur genaamd Marcel. Een kleur waar ik helemaal weg van ben. Bizar genoeg, toen ik ze in de pot zag dacht ik echt dat ik een miskoop had gedaan. De kleur viel namelijk nogal roze uit, maar toen ze op de muren zat vond ik het geweldig. Maar hoe mooi ik die kleur ook vind, een kinderkamer moet leuk en speels zijn én is bovendien je kans om je een uit te leven op deco vlak! Ik vond dus wat leuke inspiratiebeelden terug op Pinterest (hieronder) en besloot bergen/driehoeken en een soort lambrisering te schilderen op een deel van de muren.

 

 

“Bezint eer ge begint”

Belangrijk is dat je vooraf even nadenkt over hoe je alles gaat aanpakken. Zoals je kunt zien is de middelste driehoek hier in een lichtere kleur geschilderd en staat die als het ware voor de andere. Het is belangrijk om hiermee rekening te houden bij het aanbrengen van je afplaktape. Ook de tape kies je best zorgvuldig uit. Ik ging voor deze, eentje voor gevoelige oppervlakten (omdat de muren al geschilderd zijn en je die niet wil beschadigen). Let er wel op dat je de tape goed  tegen de muren aanwrijft, op die manier ben je zeker van een gladde en effen lijn. Ik gaf de driehoeken twee laagjes en bij de tweede laag haalde ik de tape eraf voor de verf droog was! Sorry van de mottige foto’s hieronder, maar ik heb ze met de iphone getrokken. Met een camera spelen terwijl je schildert is namelijk niet zo handig en ik wilde jullie toch ook wat making-of beelden laten zien!

 

 

De blauwgrijze kleur is Denim Drift van Levis. Omdat ik graag verschillende blauwen wilde  voegde ik wat Marcel (de andere kleur) toe aan Denim Drift om zo een lichtere variant te kunnen schilderen. Uiteindelijk vond ik dit echt een super leuke klus. Ik was er een beetje bang van, maar eigenlijk was het super simpel en gaf het mij mega veel voldoening. Een aanrader dus!

Oh en hoe leuk zijn die houten letters? Het zijn Lucet’s initialen. Aan iedereen die aan de slag gaat: veel succes! Als je nog vragen zou hebben laat dan zeker iets weten hieronder!

Liefs,

E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...