659. Het Huis, een kinderkamer naar mijn hart.

We zijn eind juni 2022. Het is bloedheet buiten en ik heb me echt veel te warm aangekleed vanochtend. Zeker voor de taak die vandaag op me wacht. afgelopen nacht had mijn dochter van 5 drie vriendinnen op logement. Na een haastige ochtend met 4 praatgrage dametjes was ik super fier op mezelf dat ik ze op tijd op school heb afgezet. Met een tikkeltje stress maar enorm veel goesting neem ik de snelweg voor een rit van bijna 2 uur. Na de afrit bevind ik me binnen de kortste keren middenin het groen. Op hobbelige kasseien leidt de weg me naar niemandsland. En dan plots verrijst ze. Als een witte baken boven het landschap beneden uit. Zomaar, uit het niets. Het Huis. En ze is precies zoals ze in mijn geheugen gekend is. Geweldig mooi.

moodboard

prime time

Ongeveer een dikke anderhalve maand daarvoor startte ik aan dit kinderkamer avontuur. Ik heb al veel gedaan op vlak van interieurinrichting en styling, maar een ruimte inrichten voor prime time televisie, dat is toch onbekend terrein. Zoals met elke opdracht goot ik mijn eerste ideeën in een viertal moodboards. Daaruit werd “in space” gekozen. De kamer moest een totaalbeleving worden. Rondomrond. Eentje die emotie oproept, een veilige cocon vormt en gasten uitnodigt om in gesprek te gaan over mooie en soms kwetsbare fases in hun leven. De basis voor de kamer werd gevormd door enkele heel sprekende behangpapiertjes. Op maat gemaakt. Ook verlichting en heel veel textiel brachten sfeer.

In tegenstelling tot andere kinderkamers die ik al heb ingericht had ik hier af te rekenen met minder gangbare praktische overwegingen als: tv-kabels, camera-standpunten en diaprojectoren. Maar verder mochten alle registers open. Ik heb me kapot gezweet die dag, want vergis u niet: interieurstyling dat is sleuren en slepen en vooral hard werken. Een volgeladen roze KABINE-wagen leegmaken, de vaste stukken in de kamer een plaats geven, elementen ophangen, verlichting en tapijten plaatsen,… En toch vind ik dat 1 van de meest plezante momenten in zo’n interieurtraject. Het moment waarop alle voorbereiding samenkomt en ik alle elementen een plaats kan geven.

voor en na.

moe en vooral heel content

Na enkele uren kan ik voldaan plaats nemen in het grote bed. Het bed waar binnenkort ook Stijn en Sam en Camille en Wim zich zullen nestelen. Ik ben trots. Ik ben dankbaar dat, ondanks de krappe deadline, alles op tijd geleverd werd, dat alles samen komt zoals het dan in mijn hoofd ook deed. Samen met Lut dwaal ik nog even door hun mooie huis, wat een magische plek. We brainstormen nog even na over de opstelling in de leefruimte. En ik voel weer hoe graag ik dat doe. Inrichten, creëren, fantasie en schoonheid in de wereld zetten. Mensen opweg helpen om de ruimtes om zich heen te laten vertalen wat ze willen vertellen aan de wereld. Tevreden keer ik kust-waarts. En al bevat die terugrit ongeveer een dikke 2 uur file. Ik blijf lachen. Want zo gaat dat met dingen die je echt graag doet: die gaan altijd als vanzelf. Zonder moeite en met de glimlach.

Tot volgend jaar huisje! I’ll be back.

meer weten over welke items we gebruikten in deze inrichting? Klik dan hier. Wil je zelf ook zo’n fantastische kinderkamer? Heb je een bijzondere kamer in jouw b&b, vakantiewoning, een set of ander leuk project die om een creatieve invulling schreeuwt? laat het me weten op eliza@kabine.be.

Liefs,

E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...