662. Tien favorieten in Londen

In de Britse hoofdstad waren we al met en zonder elkaar en ook met en zonder dochter. it’s a love affair van way before ours even started. Nu wat ingewikkelder om er te komen dan voorheen, maar nog steeds meer dan de moeite waard. En wat ons betreft elk moment van het jaar.

  1. Natuurhistorisch museum

We zijn nogal een fan van natuurhistorische musea, maar dat in Londen swingt alle andere de pan uit. Het is één van de drie grootste ter wereld en zit gehuisvest in 1 van de mooiste gebouwen die ik ooit zag. Om je een idee te geven er zijn maar liefst 850 mensen tewerkgesteld! En zoals vele musea in Londen is het zelfs helemaal gratis. Verwacht echt een impressionant museum, Lucet was er vooral onder de indruk van de dino’s! Een aanrader!

2. Tate Modern

Tate modern ligt middenin in de stad, is een wondermooi gebouw en heeft ook magnifieke zichten op de stad! Daarnaast vinden er altijd hele leuke expo’s plaats. Super leuke plek om wat te slenteren en enkele uurtjes te slijten.

3. Ontbijt in de sky-garden

de Sky-garden biedt 1 van de mooiste uitzichten op de stad. Het bevindt zich op de 38e verdieping, zo’n 160 meter boven de begane grond. Het bestaat uit een stadstuin, observatieterras en een restaurant waar je ondermeer kunt ontbijten met dit prachtige zicht op de wereldstad! Wil je de Sky-garden bezoeken zonder ontbijt of ander lekkers, dan kan dat gewoon gratis!

4. Portobello Road in Nothing Hil

Nothing Hill is zowaar een klein kleurrijk dorp middenin de stad. Het ademt creativiteit en is er heel fijn vertoeven. Trek zeker wat tijd uit om te winkelen, want al het kruim van de retail heeft hier een shop. Mijn favo’s? Ga zeeeeeker langs bij Sézane (maar dat geldt voor elke stad waar het Franse merk een winkel heeft), voor lunch trek zeker naar Daylesford en voor koffie of ontbijt of lunch reserveer zeker bij Granger & Co.

5. Hamleys & Liberty

Hamleys en Liberty zijn twee van mijn favoriete warenhuizen in de stad. Hamelys is de oudste en grootste speelgoedwinkel van Londen en telt maar liefst 7 verdiepingen en meer dan 50 000 artikelen! Het is een schoolvoorbeeld van hoe beleving in een winkel kan worden toegepast, logisch dan ook dan meer dan 5 miljoen mensen per jaar de winkel bezoeken! Liberty is dan weer als een musea onder de warenhuizen. Het gebouw op zich is super indrukwekkend, maar ook hun aanbod is one of a kind. Je vindt er super veel unieke merken en designers. Heel leuk om even in rond te kuieren. Trek voor beiden zeker voldoende tijd uit!

6. Pizza bij Franco Manca

Londen en no-nonsensens super lekkere pizza? Franco Manca is your spot!

7. avondritje in een Hackeney

Iets wat we ook altijd doen is heel bewust een typische Londen taxi nemen van of naar een restaurant bijvoorbeeld. De verlichte stad mogen aanschouwen vanuit de taxi is geweldig. Leuke bonus de meeste taxi’s zijn super ruim en nemen heel vlot je plooibuggy mee, zelfs zonder dichtplooien!

8. Borough Market

Borgough Market is een historische food market in het centrum van Londen met meer dan 1000 jaar geschiedenis. Het is nu een stichting gerund door vrijwilligers met als doel heerlijk eten, vakmanschap, lokale producten, duurzaamheid en community samen te brengen. Een geweldig inspirerende plek waar je zowat alles wat de wereld te bieden heeft kunt proeven!

9. Wandeling langs de zuidoever van de Thames

de zuidoever van de Thames is ook een super leuke plek om de stad te bekijken. Een wandeling langs het water en onder de groene bomen, genieten van de zon op een bankje. Zalig! Plan ook zeker een bezoekje aan the Southbank Center. Een cultureel centrum met super veel toffe optredens, lezingen en ook veel voorstellingen voor kinderen!

10. Een glaasje champagne op Regent Street

Het lief en ik hebben een voorliefde voor champagne. Toen Lucet op een regenachtige dag in slaap viel in de buggy en we voorbij cakes & bubbles liepen hebben we dan ook niet getwijfeld. Het is een leuke plek waar je super veel champagnes kunt drinken per glas, kunt proeven van heerlijke gebakjes en gewoon kunt genieten van kijken naar alle mensen die voorbij komen gelopen in het drukke Regent Street!

En yes je hebt nu een internationaal paspoort nodig, dus je moet (indien je die niet hebt liggen) je tripje even van tevoren plannen, maar boy it’s so worth it.

lovely londen greetings,

E & E

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...