Deze week trok ik met een vriendin naar Sluis. Geen fantastisch weer en allebei verlof. Shoppen en lunchen dan maar. 🙂 Omdat het restaurant van die toch wel knappe kop in jaarlijks verlof was (en serieus boven ons budget!) kozen we voor Kaai 10. Een keuze waar ik zeer blij mee was…


Kaai 10 vind je in het midden van Sluis aan het water. Ze hebben een leuk terras, maar omdat het toch wat frisjes was kozen we voor een plekje binnen. Waauw! Een heel gezellig en gemoedelijk interieur. De kroonluchters, de zwart-wit foto’s en de oude piano maken het geheel af. Of je er nu langs loopt voor een frisse pint, een snelle lunch of een uitgebreid diner, je wordt er verwelkomd met een brede glimlach. Geen stijf gedoe, gewoon een ongedwongen leuke sfeer.

We kozen voor een tafeltje aan het raam en bestelden allebei een sangria met vers fruit (€ 4,90). Wees gerust geen goedkopen brol, maar echten Quint! 🙂

Op de kaart vind je zowat alles terug. Tapas, koffie & gebak, broodjes, maar ook frisse voor- en hoofdgerechten. Wij kozen voor een klein voorafje. Bij de tapas vind je o.a. verschillende ‘smeersels’ terug. Wij kozen voor een notentapenade (€ 1,25) met olijfbrood (€ 2 pp.). Heaven!
Vervolgens koos ik voor een Olijf-tomaten bol (bij een broodje heb je de keuze uit verschillende soorten brood) met een carpaccio van ossenhaas, zongedroogde tomaten, pesto en parmezaanse kaas (€ 9,95). Mijn gezelschap ging voor een woud-pompoen-broodje met gerookte zalm, komkommerlinten en Tzatziki (€ 9,95). Eerlijk is eerlijk, het waren de beste broodjes die ik ooit gegeten heb. Alles kraakvers, van de beste kwaliteit en geserveerd met een slaatje! Top!

Dus, wie zich binnenkort aan een dagje Sluis waagt: Kaai 10 is the place to be! Ons adresje voor een hapje en een drankje aldaar hebben wij alvast gevonden!

E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...