Gisteren de hapjes, vandaag de drankjes! 😉

Ik ben wel een (vrij grote) fan van aperitieven. Samen (liefst int zonneke) glaasje drinken, wat hapjes naar binnen smoefelen en vooral veel getater en gelach. Puur genieten! Klassiekers als Cava, Ricard of Picon Vin Blanc kan ik zeker smaken, maar af en toe ontdek ik graag iets nieuws. Bij deze wil ik jullie graag mijn nieuwe ontdekkingen voor de zomer voorstellen! Aperol Spritz, Summersby en Licor 43. Proberen maar!

Aperol Spritz.
Op en top Italiaans en nu ook helemaal hip in België. Gelukkig maar, want tot begin dit jaar was het hier niet gemakkelijk te vinden.
Wat heb je nodig?
– Fles Aperol
– Fles Prosecco (of cava)
– Ijsblokjes
– Schijfje sinaas
Ik drink het drankje het liefst uit een wijnglas. Je doet een bodempje Aperol in het glas en vult dit aan met de Prosecco. Een beetje zoals je Kirr Royal maakt, maar dan iets meer Aperol. Uiteraard kun je met de hoeveelheid Aperol variëren naar eigen smaak. Voeg de ijsblokjes en het schijfje sinaas toe. Klaar!

Summersby.
Ikzelf ben echt geen bierdrinker. Al even ben ik op zoek naar een waardig alternatief. Niet duur, dorstlessend en ideaal voor op een terras in de zomer. De Carlsberg group aanhoorde mijn noodkreet en bracht deze frisse appelcider op de markt! 😉 Je kunt het een beetje vergelijken met appletise, maar dan met alcohol en geserveerd in een soort van bierflesje. Heerlijk fris met enkele ijsblokjes!

Licor 43.
Deze Spaanse likeur ontdekte ik al een tijdje terug. Wat ik niet wist is hoe veelzijdig het goedje wel is. Je kunt het namelijk niet alleen puur drinken, maar ook gebruiken voor cocktails, in desserts of toevoegen aan warme dranken! Ikzelf drink Licor 43 meestal met wat ijsblokjes. Ik verzeker u: super lekker. Een heel zoete, maar toch bijzondere smaak! Zeker het proberen waard!

Ik bevind me momenteel ergens in de groene Ardennen en ik hoop uit de grond van mijn hart dat dat op een terras in de zon is!

Veel liefs
E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...