De laatste dagen probeer ik weer wat meer op mijn voeding te letten. Niet zozeer om te vermageren, gewoon omdat ik dan beter in mijn vel zit. Ik hou dat meestal ook maar een bepaalde periode vol. Een constante is het niet. Ik ben soms gewoon bewuster bezig met wat ik naar binnen werk. Meer thee, meer water, meer gezonde alternatieven. Zo probeer ik nu elke morgen te starten met een groot glas water waar ik een halve citroen in uitknijp. Citroen zorgt voor een reiniging binnenin. Zowel je nieren, darmen als gal varen er wel bij. Het helpt je lever ontgiften en daarbovenop geeft het je huid een echte boost. En dat mag wel, de winter loopt op z’n eind en dan is mijn huid ook meestal dof en bleek.

citroen
Wat doe ik daarnaast nog anders? Ik probeer veel water te drinken, kies voor soep en slaatjes ipv een belegd broodje, eet veel fruit en probeer minder te snoepen. Hoe lang ik het volhou? Zo lang ik het leuk vind! 🙂 hieronder geef ik nog een snel en gezond lunchreceptje mee. Ik flanste het vorige week ineen en het beviel me eigenlijk super goed!

Slaatje van avocado en rode biet

foto-13Benodigdheden:

– 1rode biet (vacuum verpakt)
– 1 avocado
– wat pijnpoompitjes
– wat grande pandano poeder (=goedkopere versie van parmezaan)
– lekkere olijfolie
– kruiden

How to?

De groenten in blokjes snijden. Kruiden. Ik deed het met peper, zeezout en een italiaanse mengeling. Een scheut olijfolie (kan met een smaakje, denk: look of rozemarijn of citroen), de pitjes en de kaas erbij en klaar is kees! Een (geroosterde) bruine boterham maakt het helemaal af! Smakelijk!

Geniet (gezond) van jullie weekend!

Liefs
E.

Foto 1: Marthe Marie Forsbergh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...