327. And so it begins !

PicMonkey Collage
PicMonkey Collage2

Zaterdag 23 augustus 2013. Half negen. Of iets daarna. Het lief en ik staan met volle goesting in ons nieuwe huis. Ons eigen stukje grond. Nu nog een half vervallen bouwwerf, maar binnen afzienbare tijd ons juweeltje. Vandaag gaan we de ’tuin’ uitbreken. Tussen aanhalingstekens inderdaad. Tuin is hier misschien niet zo op zijn plaats. Laten we het bos of jungle noemen. Beetje als het regenwoud, maar dan gewoon met bomen en onkruid. Niks tropisch ofzo. Het regent, dat wel. Hoe kan het ook anders? Als wij besluiten onze jungle af te breken, dan regent het. Uiteraard! Nu goed, met nog meer strijdlust staan we te kijken naar al dat struikgewas. “Al een geluk dat we een man of acht hebben opgetrommeld” denk ik bij mezelf. Iedereen drupt binnen. Mijn ma en ik besluiten de mannen in den hof te laten doen. Wij trekken met spatels, ladders en kuisgerief naar boven. Ons domein. De eerste kamer wordt ons slachtoffer of eerder onze gelukkige winnaar. Papier eraf, plinten buiten, vinyl aan flarden, gaat heel erg vlotjes. Om dat papier eraf te krijgen is trouwens het goedje van Perfax  (Bij Hubo) ideaal. Goed nat maken en even laten weken en ’t komt heel gemakkelijk van de muur los.  Daarna schraapten we alle lijmrestjes van de muren. Wat een ***jobke! Die lijmresten hebben ons een uur of vier gekost. Een uur of vier!!!!!! Maar tegen zes uur konden we wel heel tevreden de kamerdeur achter ons dichttrekken. Kamer 1 is ‘gestript’, zoals onze architect dat noemt. Ja, dit jargon wordt mijn nieuwe habitat!

Ook de mannen lieten hun spierbundels zegevieren op ons onkruid. Enkele kettingzagen, een bosmaaier, een paar bijlen, spades en ander groot geweld werden in de strijd gegooid. En ook zij slaagden volledig in hun missie. De jungle is niet meer. Enkel de wortels van de grootste bomen bleven overeind. Die gaat het lief deze week te keer met een boomfrees. Euh, een wat? Ja, een boomfrees dus.

Dus project tuin en project slaapkamer 1 zijn  al afgerond. En dat op één dag. Best goed, niet? Deze week komt onze ‘plakker’ een kijkje nemen en probeer ik zicht te krijgen op een andere jungle. Premies! Zaterdag gaan mijn ma en ik de strijd met slaapkamer 2 aan en ook het lief zal weer een projectje vinden. Zaterdag hebben we ook een afspraak met onze architect. Daar kijk ik heel hard naar uit. Eindelijk alle plannen concretiseren! Feest!

Ik kan nu al besluiten dat dit een super drukke periode voor ons wordt. Eentje van constant bezig zijn en eentje die zeer veel energie zal vragen. Toch blijf ik het heel erg spannend en leuk vinden. Eindelijk heb ik (of beter: hebben wij) het eens voor het zeggen. Wij bepalen wat, waar en wanneer. Wat er komt en wat niet. Dat alleen is gewoon fantastisch.

Binnenkort meer verbouwperikelen!

E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...