389. Wu Wei!

IMG_6431

98bd2caf0c IMG_6435IMG_6468IMG_6467

Zoals jullie weten zitten het lief en ik momenteel midden in verbouwingen. En al is dat vaak leuk, het is ook belastend. Soms heb ik het gevoel dat ons huis en alles er rond het enige is waar we nog over praten. Dus toen het lief vorige week jarig was zag ik mijn kans schoon om ons op wat verwennerij te trakteren. We trokken op vrijdagochtend richting Kortrijk en werden met open armen ontvangen bij Wu Wei.

Deze mooie wellness werd gevestigd in een prachtig pand aan de rand van de binnenstad. Vroeger deed dit pand dienst als drukkerij, maar ondertussen werd alles in een modern wit-grijs jasje gegoten. Vooral beton, hout en baksteen treden op de voorgrond en doen het gebouw schitteren als nooit te voren. De introverte en heldere architectuur en de authenticiteit van de oude drukkerij vormen een stijlvol kader voor deze unieke wellness.IMG_6465

IMG_6464559613_345208562209369_172852402778320_1004714_682784900_n

Bij Wu Wei heb je kun je kiezen uit privé of publieke sauna (altijd in badkledij) en zijn er heel wat verschillende faciliteiten; je vindt er drie sauna’s, een traditionele hamman, een binnen- en buitenbad, een japans bad, belevingsdouches, een gezellige bar en een rustruimte. Ikzelf was helemaal fan van het zwembad met muziek. Drijvend met mijn oren in het water hoorde ik heerlijke pianomuziek. Ik werd er spontaan helemaal stil van! Ook de rustruimte met openhaard vonden we geweldig. Ik waande me voor mijn middagdutje even helemaal in een blokhut ergens in Oostenrijk.

Naast alle beslommeringen van de verbouwing, heeft het lief ook heel wat fysiek werk achter kiezen. Ik trakteerde hem (en mezelf!) dan ook op een deugdoende massage. We kozen allebei voor een drukpuntenmassage van nek, schouders en gelaat. Puur genieten! Nadien kregen we thee en een uitleg van de schitterende Mineral producten. Het lief schafte hem zijn eerste dagcrème aan (of mocht ik dat niet zeggen? 🙂 ) en ik een heerlijke bodymelk.

IMG_6483IMG_6486

Toen we ons rond 17u klaar maakten om naar huis te gaan waren we allebei als herboren, helemaal zen. Wu Wei is als een oord van rust en verwennerij midden in een drukke wereld. Een plekje om je even terug te trekken van alle haastigheid om ons heen. Wu Wei betekent handelen door niet te handelen en dat past hier ook echt. Het lief en ik komen zeker nog terug om ook eens het hotel en het restaurant te proberen!

Zijn jullie dus nog op zoek naar een mooi en uniek wellnessadresje? Zet dan Wu Wei maar helemaal bovenaan, want zoals deze zijn er geen twee!

Veel liefs,

E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...