xyadecor trap 5trap1_xyladecorxyladecor trap6
In een vorige post vertelde ik jullie al meer over onze houten vloeren en hoe ik die bewerkt heb. Alleen de trap liet ik toen buiten beschouwing. Vooral omdat ik er toen nog niet mee klaar was. Ons huis telt twee verdiepingen en dus redelijk wat treden. Daarbovenop is het een mooie oude trap met heel wat tierlantijntjes in de leuning. Dat maakt ze net zo bijzonder, maar dat zorgt uiteraard ook voor hopen werk natuurlijk. Ik mag wel mijn beide pollekes kussen, want eigenlijk heeft mijn moeder de hele trap – van boven tot onder – afgewreven. Met drie verschillende wrijfmachines en afbijtmiddel en wat gevloek hier en daar.

Ik wist van bij het begin dat ik ze in een donkere kleur wilde verven. Dat geeft op de één of andere manier een moderne toets aan zo’n oude trap. Zeker in combinatie met witte muren. Xyladecor raadde me aan om gekleurde vernis gebruiken en wat ben ik hen daar dankbaar voor. Dat product kleurt en vernist tegelijkertijd, waardoor het je toch enkele lagen bespaart, want zelfs met dat product heeft het me vijf lagen gekost! Naast het product is er namelijk ook nog de primer en de behandeling tegen houtworm.

trap_xyladecor2xyladecor trap7xyladecor trap4

Als je zelf beslist om met de ‘parket vernis deco‘ aan de slag te gaan weet dan ook dat het product pas echt dekt na de derde laag. Na de eerste zie je de oorspronkelijke vlekken en kleur nog door de verf heen, maar naarmate de lagen vorderen dekt het steeds meer. Dus no panic! 🙂

Op de laatste foto zie je trouwens mijn laatste nieuwe aanwinst ook liggen. Een horloge van Daniel Wellington! Wat een pareltje hé? Zou je er zelf ook wel eentje willen? Dan heb ik goed nieuws: tot 15 september kun je de code ELIZAS ingeven op de website en daarmee krijg je 15% korting op de hele collectie!

Nog vragen? Shoot!

Liefs,
E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...