scented candles3scented candles1

Sfeer en gezelligheid zijn voor mij onlosmakelijk verbonden met geuren. Ik heb thuis wat van alles in huis om die geuren te creëren, een spray, geurstokjes, verse bloemen, maar mijn favoriet blijft toch de geurskaars. Op de een of andere manier vind ik die geur meestal veel natuurlijker en minder artificieel.

 

scented candle2

Elk seizoen heeft zijn geuren en door die in huis te verspreiden breng je bepaalde sfeerelementen ook naar binnen. In de winter denk ik aan kerst, dennen, kaneel, vanille. Warme en zoetere geuren, terwijl ik nu meer voor frisse en natuurlijke geuren ga als water, katoen en rozen.

Die geurkaarsen beïnvloeden ook mijn gemoed. Meestal maken ze me heel erg goed gezind en gelukkig. Ze zijn voor mij een klein beetje luxe in huis. Gebruiken jullie veel geurkaarsen? Voor welke geuren gaan jullie dan? Naast een lekkere (en vooral geen artificiële geur) is ook de vormgeving van het potje belangrijk voor mij. Haha, ja ik ben een pietje precies hé! Mijn meest favoriete kaarsen vind je in deze collages terug.

scented candles5

Doorgaans zijn er heel wat prijsverschillen tussen de merken. Vaak zijn de duurdere kaarsen (zoals die van scandinavisk) ook kwalitatief net iets beter. De geuren zijn intenser en de kaarsen hebben ook een langere brandduur. Gelukkig zijn er ook goedkopere merken die aardig in de buurt komen. H&M home en Dille & Kamille bijvoorbeeld hebben ook echte toppers!

Waar kopen jullie vaak geurkaarsen? Hebben jullie nog goede tips? Laat het me zeker weten! Eeuwige dank in return! 🙂

collage 1: hopscotch // collage 2: syndey hale / scandinavisk // collage 3: hopscotch / scandinavisk // collage 4: dille & kamille / scandinavisk 

Liefs,

E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...