561. Bloemen stylen, mijn tips!

lentebloemen1 lentebloemen3lentebloemen4lentebloemen2

 

Elke week probeer ik verse bloemen op tafel te hebben. Gewoon omdat ik vind dat die zoveel vrolijkheid in huis brengen. De voorbije weken en maanden was het weer tulpentijd en dan lijkt het alsof ik vazen te kort heb. Zeker nu ik zelf ook tulpen uit eigen tuin had. Super tof vind ik dat, bloemen uit eigen tuin. Ik kan dan zo trots zijn op mezelf, zo van: “ik heb dat gedaan”. Daarom denk ik ook dat ik echt zou kunnen genieten van een moestuin, maar dat is weer een ander verhaal. Bloemen dus!

Persoonlijk vind ik ze het mooist als je ze een beetje nonchalant in een vaas zet. Liever geen vaste, voorgebonden boeketjes voor mij en als ik die dan toch krijg haal ik ze meestal weer uit elkaar. Een goeie tip om die nonchalante look te verkrijgen is je bloemen in verschillende hoogtes afknippen. Vroeger had ik altijd de neiging die gelijk af te snijden, maar dan krijg je dus die eerder brave look. Als je boeketje verschillende niveaus heeft brengt dat onmiddellijk dynamiek. Zorg ook dat je niet te veel stuks  in een vaas duwt. Meestal verdeel ik 1 groot boeket over verschillende vaasjes. Een grotere midden op mijn tafel en dan hier en daar een bloem in kleine vaasjes. Als je met groepjes kleine vaasjes werkt is is het leuk om niet in iedere vaas een bloem te stoppen en ook te variëren in lengte in hoeveelheid. In het ene vaasje 2, in het andere 1 hoge,… Probeer een beetje uit tot je gevoel zegt dat het goed zit!

lentehuis10

Hebben jullie vaak bloemen in huis? Voor welke soort kiezen jullie dan meestal? Ga je voor een groot boeket of eerder losse bloemen? Hebben jullie nog tips om bloemen te decoreren of bewaren? Laat het dan zeker hieronder achter!

Liefs,

E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...