563. Een weekend in Amsterdam!

amsterdam1amsterdam8 amsterdam4amsterdam5amsterdam11amsterdam14amsterdam9amsterdam15amsterdam13amsterdam2

Wie mij volgt op Instagram had het al gezien: enkele weken geleden had ik een zalig weekend in Amsterdam. Ik was er met mijn moeder in het weekend van moedertjes dag. Bovendien was het meer dan 25 graden en dus zalig vertoeven op de vele terrasjes! Ik was al eens eerder in Amsterdam geweest maar toen met Kerst. Dat was een heel fijn weekend, maar wel een compleet ander Amsterdam dan het Amsterdam dat ik nu mocht ervaren. De zon kan toch zo’n grote rol spelen hé! Omdat ik van veel lezers goede tips kreeg en zelf ook al de vraag kreeg of ik na mijn weekend tips had wil ik in deze post mijn Amsterdam toppers met jullie delen. Door de vele foto’s kunnen jullie even meegenieten van het fanatische weekend die we hadden!

Eerst even wat algemene tips! Kies een hotel aan de rand van het centrum! Wij gingen bijvoorbeeld voor het super leuke CitizenM. Voordeel? Je kunt parkeren voor de deur aan een doenbaar tarief (wij betaalden 40 euro voor 3 dagen), er was een tram naast het hotel die je in no-time tot in het hart van het centrum brengt en er waren gratis fietsen ter beschikking. Wij kozen bijna het hele weekend voor de fiets en dat op zich was zaaaaaalig! Check wel even op voorhand of je fietsen moet/kunt reserveren want bij goed weer (zoals bij ons) is meestal elke fietsverhuurder helemaal uitverhuurd (of hoe zeg je dat eigenlijk?!). Ik had ook geen reservatie gemaakt waardoor we de eerste dag gestapt en getramt hebben. 🙂

Het voordeel nu was dat ik al eens in Amsterdam was geweest en dus de grote toeristische trekpleisters al van mijn lijstje kon schrappen. Ik focusste me deze keer op de meer trendy en opkomende buurten en nieuwe hotspots. Een aanrader!

TOP BUURTEN:

 • Amsterdam West was voor mij een topper! Een opkomende buurt met heel wat leuke winkeltjes, terrasjes, restaurantjes en de hallen!
 • Amsterdam Noord
 • De negen straatjes/ De Jordaan

MUST DO:

 • Een toertje rijden met de fiets door het Vondelpark
 • De Hallen! en vooral de Foodhallen!
 • boottochtje op de grachten! –> vermijd de grote toeristenboten en huur zelf een boot of boek de tour like a local cruise!
 • Fietsen huren!
 • shoppen in de 9 straatjes
 • Shoppen bij Wildernis
 • kuieren langs de vele mooie grachtenpanden
 • chillen op het museumplein 
 • Geen Amsterdam zonder een bezoekje aan de bloemenmarkt

MUST EAT/DRINK:

Hopelijk hebben jullie iets aan de tips!

Liefs,
E.

amsterdam3amsterdam10amsterdam12

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...