613. De kinderkamer inrichten, mijn tips en trics!


Door de blog over Lucet’s roze kast hadden jullie al een glimp van haar kamertje kunnen opvangen, maar ondertussen kreeg ik zoveel leuke reacties en vragen dat ik toch ook eens de kamer volledig moet laten zien! Iedereen is zo benieuwd. Super tof vind ik dat! Toen ik wist dat ik zwanger was ging ik al vrij snel op zoektocht doorheen Pinterest. Ik maakte mapjes en verzamelde alle beelden die ik leuk vond. Wat later maakte ik een duidelijkere selectie, want ik zie eigenlijk heel veel stijlen graag. Zeker op vlak van kinderkamers. Dat zijn meestal ruimtes waar je eens echt zot kunt doen. Aan de hand van een vijftal definitieve beelden maakte ik een lijstje op van wat ik allemaal zou nodig hebben om de kamer te realiseren, ik tekende een klein grondplannetje uit en overliep alles met het lief. We konden aan de slag! En neem dat maar letterlijk, want de kamer was oorspronkelijk onze rommelkamer, dus er is heel wat opruimen, schilderen en gaatjes vullen aan vooraf gegaan! 🙂

 

De basis

 

Op de muren ging ik voor 2 hoofdkleuren uit het Levis gamma: het grijsblauwe Denim Drift (de trendkleur van 2017) en Marcel. Die laatste is een wit met een klein beetje roze in. Over de tekeningen en hoe ik te werk ging schrijf ik later nog een blogje, kwestie van hier jullie niet te overladen met een eindeloos verhaal! 🙂
Ik wist sowieso ook dat ik wilde werken met een open kledijrekje, na heel lang zoeken en afwegen gingen we voor dit schitterende exemplaar van Fifti Fifti, een duits ontwerpbureau. En echt waar het rek is een dikke aanrader. Het bestaat slechts uit drie stukken en je kunt het heel gemakkelijk monteren! Het rekje eronder met de witte bakjes komt van bij IKEA.

 

Een goede zetel en een leuk muziekje

 

Een goede zetel moest zeker ook een plek krijgen, jullie hielpen me kiezen in deze blog en dankzij jullie tips gingen we voor deze schitterende stoel van Sofacompany. Hij zit zo geweldig dat wel al overwogen om hem naar de zithoek beneden te verhuizen! 🙂 De wieg is er eentje uit het Scandinavische STOKKE gamma. Ik vind zo’n wieg nogal verloren geld, want ze kosten vaak veel. Dit exemplaar is een meegroeibed en met wat aanpassingen kan Lucet erin slapen tot ze 8 is, het bedje is dus zeker de investeringg waard. De muziekmobiel is van CamCam en de sterretjes slinger van Numero74 vond ik bij Lidor! Geweldige webshop!

 

 

Leve Heytens!

 

Tenslotte hadden we nog een leuk gordijn nodig. Eentje die alles mooi verduisterde en eigenlijk vond ik dit best lastig. Gezien ik al vrij veel kleuren in de kamer had verwerkt (roze, wit, blauw, goud,…), wist ik dat ik dit best neutraal hield. Bij Heytens toonden ze me deze vilt-achtige stof en ik was direct verkocht. Gewoon de maten doorgeven en 3 weken later werd het gordijntje geleverd. Ik vind dat het geweldig goed bij de rest van de kamer past. Wat denken jullie?

Het is nogal moeilijk alles uit de kamer te belichten, maar hieronder vind je een uitgebreide shoplog en uiteraard kun je me in de reacties onder deze blog alle vragen stellen die jullie nog zouden hebben! Laat me vooral ook weten wat jullie ervan vinden!

 

Shoplog

 

DE BASIS

 

MEUBILAIR EN VERLICHTING

 

DECO

Nog zaken gezien die ik niet heb vermeld? Geef me een seintje hieronder!

Veel liefs!

E.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...