640. AFSCHEID VAN HET “ik doe maar wat” MEISJE

 

Op 2 februari 2017 werd ik mama, mama van Lucet. Dat dit ons leven, dat van het lief en mij, veranderde dat hoeft geen utileg. Die eerste maanden waren overweldigend. Een rollercoaster aan emoties. Ik leek te zwemmen in een poel van onbekende gevoelens en verantwoordelijkheden. Ik probeerde de nieuwe rol die me was toebedeeld op te nemen, maar evident was dat in het begin zeker niet. Ik deed maar wat. Toch groeit dat mama zijn elke dag met je mee en wordt het gaandeweg een stukje van jezelf.

 

Ergens heb ik dat gevoel van: “ik doe maar wat” altijd al gehad. Ik heb zoveel interesses, maar eigenlijk wilde ik het kind zijn met die ene hobby of dat ene talent. Jammergenoeg ging dat bij mij niet zo. Ik was goed in veel dingen, maar blonk nergens in uit. Ik hou van talen en schrijven en van interieur. Ik hou van grafisch ontwerp en heb affiniteit met kleuren. Ik hou van zorgen voor mensen en in mijn voltijdse job was ik vaak de crisismanager binnen gezinnen. Een rol die me op het lijf geschreven is. Ik hou van contact met mensen en hou van creëren, organiseren en ondernemen. Ik ben diep verbonden met de zee maar hou ook enorm van een bruisende stad. Ik werkte als jobstudente lang in de horeca en ik studeerde sociaal werk en communcatie. Ik was niet het meisje met het duidelijke toekomstplan. Ik deed waar ik me op dat moment goed bij voelde, zonder te weten waar dat uiteindelijk zou uitkomen.

 

En hoe raar dat ook mag klinken, eigenlijk is het Lucet die voor mij alles heeft samengebracht. Opeens had ik een idee waar al mijn talenten leken samen te komen. Hoe uiteenlopend die ook zijn. Mama worden was dus ook echt een keerpunt op professioneel vlak. Lucet gaf me lef om te gaan voor de dingen die ik wilde. Lucet liet me zien dat de zotte ideeën die ik had misschien wel eens te realiseren zouden zijn. En met de keiharde steun van het lief was een verre droom plots KABINE.

 

“ KABINE – ka·bi·ne
  1. afgeleide van strandcabine – (of strandhuisje) houtencabine, geplaatst op meestal een houten fundering, op het strand langs de duinrand. De cabines worden in voorjaar opgebouwd en in najaar weer afgebroken in verband met stormen. Het wordt gebruikt als omkleedcabine en als afgesloten plek voor strandspullen.
  2. CABIN noun · a small wooden shelter or house in a wild or remote area. Often seen in Scandinavian countries.”

 

Met KABINE brengen we de bruisende stad naar een rustige plek aan zee. Een 400m2 grote conceptstore in Koksijde. Een huiselijke shop waar unieke must haves, kinderspullen en interieur samenkomen, terwijl de koffie en slaatjes klaarstaan. Een plek waar ik workshops kan geven, mensen kan ontmoeten. Kan creëren, organiseren en ondernemen

 

Op 16 oktober geven we het startschot, vanaf dat moment kunnen jullie terecht op kabine.be om te shoppen, te curieuzeneuzen en vooral om de weg naar #projectkabine18, onze fysieke shop, samen met mij te volgen. Verwacht plannen en verhalen en veel foto’s en waarschijnlijk ook tranen, want pas mama zijn en een eigen zaak starten, het is niet altijd een evident verhaal. Ik hoop dat ik net zoals bij #project(1)4 en #project17 weer op jullie steun en tips mag rekenen, want ook jullie ervaringen en reacties hebben dit verhaal mee vormgegeven.

Vandaag neem ik afscheid van het “ik doe maar wat”meisje. Ik heb een plan nu. Een groot en spannend plan. Mijn plan, ons plan, Lucets plan.

 

Liefs,

 

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...