Ik hou van eens lekker gaan eten, terrasjes doen of uitgebreid ontbijten. Het is dan ook niet toevallig dat je dit in één van mijn favoriete adresjes allemaal kunt. Op de hoek van de Gebroeders Vandeveldestraat en de Ajuinlei in Gent vind je Café René. Alleen de naam al vind ik schitterend. 🙂

Ik ging er ondertussen al ontelbare keren langs en ik moet zeggen ik blijf het er zaaalig vinden. Er hangt een heel gemoedelijke sfeer, waardoor je al gemakkelijk blijft hangen na een etentje. Het kan er wel heel erg druk zijn (reserveren dus!), dan probeer ik een tafel op de eerste verdieping te bemachtigen omdat je er daar minder last van hebt. Aan de andere kant typeert die drukte hen ook een beetje. Je vindt er mensen van elke slag en soort. Zowel studenten, als zakenmensen, als zestigplussers vinden hun weg naar dit all-in-one eetcafé.

Qua interieur koos men voor strak en eenvoudig, maar wel gezellig. Bovendien vind ik het geweldig dat ze midden in de stad gelegen zijn. Er is er altijd veel passage, wat maakt dat ik mijn favoriete terras-hobby (mensen bekijken) er perfect kan uitoefenen!

In Café René heb je ook een vrij uitgebreide kaart. Je vindt er slaatjes, tapas, pasta’s, maar ook echte klassiekers uit de bistrokeuken zoals stoverij of tomaat garnaal. Ook broodjes, croques en dergelijke hebben hun plaats op de kaart gekregen. Aanraders volgens mij zijn de Croque René (met oudbruggekaas en guacamole), alle slaatjes en de tonijsteak (met wasabimayo!). Extra pluspunt is dat alles zeer betaalbaar is. Voor een slaatje bijvoorbeeld betaal je ongeveer 13€, voor de tonijnsteak €17.

Kortom het het staat als een paal boven water dat Café René thé place to be is in mijn o-zo-mooie en heel geliefde Gent.

E.

Bronnen: Zone 09 en Pocketresto
http://cafe-rene.tumblr.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...