Ik lees graag, maar eigenlijk niet zoveel als ik zou willen. Vaak ontbreekt het me gewoon aan tijd, maar zoals dat met zoveel zaken is; voor de dingen die je echt wil maak je gewoon tijd. Dit weekend las ik een schitterend interview met Koen Damhuis over ‘Fakebook’ in De Morgen. Zoveel zaken die hij aanhaalt zijn echt raak. Ik maak zelf deel uit van die 2.0 – generatie en herken mezelf dan ook zeer vaak. 

Alles moet beter, groter, hipper en leuker. Vaak voel ik bijna een verplichting om aan een soort van imagobuiliding te gaan doen. Als het ware een halve marketingcampagne op te starten, gewoon over jezelf. Zaken als jobmarketing en lifestyle coaching zijn evidenties geworden. We leven dan ook in een tijdperk van: ‘Survival of the hippest’.

 Iedereen raast maar door. Je moet op de hoogte zijn van alles, op de leukste feestjes zijn, de halve wereldbol rond reizen, een fantastische carrière hebben en een lief waar je hele omgeving jaloers op is. Vaak vraag ik me dan af: hoe doen die dat toch? Hebben zij misschien 63 uur in een dag in plaats van de gebruikelijke 24? Onzekerheid troef. Men heeft het over iets waar ik het bestaan niet eens van kende en ik heb helemaal geen zo’n fantastisch blitse job. Ik maak ook geen maandenlange avontuurlijke reizen (al zou ik dàt nu misschien wel nog willen). En een lief heb ik ook al niet. Dan bedenk ik bij mezelf: “schat, je bent pas 23 jaar op deze planeet. Wat wil je?”.

We moeten allemaal wat minder egocentrisch worden, want uiteindelijk bewijzen we elkaar geen dienst door steeds de schone schijn op te houden. Hierdoor wijs je een ander onrechtstreeks op zijn zogezegde ’tekorten’ en plezant is dat niet. Tenslotte modderen we allemaal maar wat aan. Misschien  kunnen we eens een anti-fake-dag inlassen. Een dag waarop we met z’n allen eens niet opscheppen over hoe geniaal we wel zijn, benieuwd naar wat dan nog overblijft…

Liefs

E.

 

De virtuele spiegel: Waarom Facebook ons ongelukkig maakt door Koen Damhuis (Arbeiderspers, 164 pagina’s) is nu verkrijgbaar. En ik ga hem zeker lezen! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...