Exkicolllaplacecoll
Fastfood, er valt wat voor te zeggen. Als ik zou beweren dat ik absolute onthouder ben dan zou dat een flagrante leugen zijn. Ik moet bekennen dat Pizzahut & Mc Do me heel af en toe echt kunnen bekoren. Zo nu en dan is dat gewoon lekker. Nadeel is wel dat het vaak niet aangenaam tafelen is. Refter-gevoel ten top. Plus ’t is ongezond. Veel calorieën, vetten, suikers, you know the drill. En daarnaast vallen die dingen als bakstenen op je maag. Die-hard fan ben ik dus niet. Gelukkig kennen een nieuw soort restoketens hun opmars de laatste tijd. Hier krijgen we  fresh- in plaats van fastfood en ook aan de look en feel van de resto’s wordt meer aandacht besteed. Ze spelen in op de trends die tegenwoordig de markt beheersen en ik kan daar alleen maar blij om zijn. Maak kennis met mijn twee favorieten: La Place en Exki.

Exki is een belgische fastfood keten die zich vooral richt op mensen met weinig tijd. Verse, natuurlijke en (waar mogelijk) biologische soepen, broodjes, slaatjes, pastas en taartjes. Alles is kant en klaar voorpakt, om snel mee te nemen of ter plekke te verorberen. Voordeel is hier wel dat alles ter plaatse wordt bereid en dus echt wel vers is. In het interieur wordt meestal met natuurlijke materialen gewerkt. Vooral in de Exki Brussel (aan de Beurs) is het leuk vertoeven. Het filiaal is een pilootproject op vlak van duurzaamheid en ecodesign voor toekomstige vestigingen.
Mijn favo’s @Exki? Broodje Olivia (rauwe ham, olivette tapenade, mozzarella & gegrilde courgette), Waterzooi soep, alle slaatjes (!) en de bio tartelette van karamel en noten.

La Place daarentegen is een Nederlandse keten en pakt het ook wel wat anders aan dan Exki. Allereerst is daar heel weinig “kant en klaar”. Je komt als het ware terecht in een soort markt-omgeving met verschillende kraampjes. Ook hier gaat men voor vers, natuurlijk en biologisch waar het kan. Waarvoor kun je hier terecht? Volwaardige warme maaltijden, slaatjes, desserts, smoothies, soepen,… Jij duidt aan wat je wil en het wordt a la minute voor je klaargemaakt. Men kiest ook voor biologische frisdranken en gratis kraantjeswater op tafel.
Mijn favo’s @La Place? Alle smoothies (!), de champignonsoep, de saladbar en de groene ice-tea!

Meestal ga ik bij een van beide lunchen als ik een dagje weg ben met vriendinnen of wanneer ik ga shoppen met de mama bijvoorbeeld. De zaken zijn een tikkeltje duurder dan de gewone ketens, maar nog steeds heel betaalbaar. Zeker het proberen waard!

Veel liefs en smakelijk!

E.

Adressen vind je op hun website!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...