familyfriendsdinner
’t Is restaurantweek en we zullen het geweten hebben, want de blogposts vliegen je om de oren. Een select clubje schrijvers van het virtuele blad gaat dineren in hippe, verfijnde etablissementen en stellen ze vervolgens aan je voor. Zo gaat dat tegenwoordig. De meeste bloggers betalen overigens zelfs de rekening niet. Neen! Ze worden uitgenodigd. Ha! In blogtermen wil dat zeggen: “ge zijt binnen”. Zo gaat dat tegenwoordig. Als je het wil weten: ik ben nergens uitgenodigd. Buiten aan de ouderlijke keukentafel, want ja, naast restaurantweek is ’t ook vaderkesdag dit weekend.

Of ik het jammer vind dat ik niet ga schransen op de kosten van iemand anders? Ja, want ik ben nu eenmaal een Belg. Zeker ja, want er staan waarschijnlijk Kobes of Sergio’s achter het fornuis. Maar die vind ik dan weer lekker om een andere reden dan hun majestueuze kookpraktijken. Ja dus, maar ook neen. Neen, omdat al dat gedoe eigenlijk niet aan mij besteed is. Daar draait uit eten gaan voor mij niet om. Eten, al dan niet op verplaatsing, is voor mij een totaal ervaring. Intens beleven. Mijn lieve oudjes, mijn schattige nichtjes, mijn nest aan broers en zussen, mijn knappe vent, mijn knotsgekke en oh-zo-gezellige vrienden en vriendinnen. Die heb ik daarbij nodig en liefst allemaal samen. Een hele tafel vol. Naast mijn bijzondere, bonte volkje, hou ik ook van een lekker glaasje. Een frisse gin-tonic of een flesje rood. Daar kun je me altijd mee bekoren. En wat er dan op tafel komt, dat maakt me weinig uit. Ik ben een alleseter (letterlijk, jammergenoeg). Of dat nu worst met pureepatatjes of king crab is, who cares?

Dus ’t is restaurantweek, misschien moeten we deze week eens niet in poepchique sterrenzaken plaatsnemen en erover schrijven. Misschien moeten we allemaal een extra inspanning doen om die tijd te gebruiken om met onze teerbeminden rond de tafel te schuiven. Allemaal samen. Of je nu kiest voor Vlaamse kost of Franse cuisine maakt dan eigenlijk weinig uit. Het is de ervaring die telt. Ik hoop daarom dat jullie in deze restaurantweek, net als ik, het voorrecht hebben te mogen genieten van het pure, hartverwarmende en ongedwongen samenzijn. Van lekker eten en drinken in goed gezelschap, waar of met wie dat ook moge zijn.

Liefs

E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...