406. de ramen !

ramen1ramen3Zoals beloofd vandaag een nieuwe update over onze verbouwingen. Er is de laatste tijd eigenlijk wel heel wat gebeurd. Gelukkig maar! Het werfgehalte van ons huis steeg de afgelopen maanden alleen maar en ik begon het eerlijk gezegd beu te worden. Want, ook dat is verbouwen hé. Geduld hebben. Wachten. Hopen. Het lief had op voorhand een goed draaiboek gemaakt en dat kwam ons nu mooi van pas. Bijna alle leveranciers hielden zich aan de afspraken en verzetten soms heel wat werk om onze planning te kunnen aanhouden. Als ik je dus één tip mag geven: “kies bij verbouwingen altijd voor mensen waarmee het klikt”. Het is belangrijk dat ze hun vak goed kennen, maar vertrouwen is minstens even belangrijk. Wanneer je elkaar begrijpt zal alles veel vlotter verlopen. Je werkt tenslotte toch een aanzienbare tijd samen aan een project. En geloof me, niet begrepen worden bij het verbouwen is MEGA frustrerend. Hier geen bridezilla, maar buildzilla! 🙂

Soit, back to business. Er is dus wel wat gebeurd de afgelopen tijd. Ikzelf ben aan de bovenverdieping van het oude gedeelte van ons huis begonnen. Onze slaapkamer, de dressing,… Maar daarover vertel ik later meer. Ondertussen kwamen de gostbusters langs om beneden de vloer van een isolatielaag te voorzien. PUR noemt men dat. Een chemisch goedje, maar na 15 seconden al beloopbaar. Straf!pur2

Ook een ander gegeven maakte deze week een beetje historisch, ze kwamen namelijk de ramen installeren. Wauw! Gedaan met het huis met gaten. Maar nu ramen, echte, van glas enzo! 🙂 Pleysier maakte ons huis weer een stukje minder werf. En alsof dat nog allemaal niet genoeg is hebben ze deze week ook al de vloerverwarming geïnstalleerd! Van tempo gesproken! 🙂

De komende week staat er ook weer heel wat op de planning zoals chappe gieten en ook de plakker start zijn werken. Wat ben ik blij dat alles stilaan vorm krijgt. Dat de werf verdwijnt en ons huis tevoorschijn komt. We zijn nu bijna een jaar later en dan verlang je toch echt om te kunnen verhuizen en alles in te richten. Om in onze mooie zolder te slapen, super lang te douchen in onze badkamer, kleren uit te kiezen in de dressing, te mogen koken in de nieuwe keuken,… Manneke, laat het nu maar komen!

Fijn weekend,
E.

P.S.: op zoek naar een schitterende raamleverancier of schrijnwerker? Neem dan zeker hier een kijkje


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...