407. rotterdam !

CIMG2488foto 1 (7)RTD2_foto 2 (3)foto 2 (5)foto 2 (6)foto 2 (7)foto 3 (6)foto 4 (6)Momenteel zijn we, zoals jullie tot vervelends toe al moeten hebben aanhoren, aan het verbouwen. Dat heeft vele leuke en minder leuke implicaties op het leven. Een gevolg van dat verbouwen is dat ons codewoord dit jaar “stayacation” is geworden. Gelukkig hebben we veel lieve familie en zo kregen we onlangs een weekendje Rotterdam cadeau! Hoera! Wij gelukkig!

Eventjes terug trokken we voor 3 dagen richting het hippe Rotterdam. Om te slapen kozen we voor CitizenM omdat het omschreven stond als een echt designhotel en dat is het ook helemaal. Vitra alom en voorzien van alle snufjes! Dikke aanrader!

Tijdens zo’n korte tripjes staat bij ons eten en drinken vaak centraal en dat vinden mijn jeansbroeken vaak niet heel gezellig, maar kom ’t is vakantie hé! Zo gingen we langs voor ontbijt bij Hopper en genoten we van een ongecompliceerde lunch bij Booon. En ook Lokaal en Jordy’s bakkery zijn topadresjes! ’s Avonds schoven we de benen onder tafel bij Level, De Pasta Kantine en De Jong. Deze laatste is trouwens één van de meest beloftevolle Rotterdamse koks! Waanzinnig lekker en een heel schappelijke prijs!

RTD1

Terwijl het lief zijn haar liet doen bij de echte barbier van ’t stad, ging ik shoppen. Dat deed ik uiteraard bij de Bijenkorf en de Koopgoot, maar ook Groos en Depot Rotterdam zijn een bezoekje waard! Huur een fiets, dan kom je overal veel sneller en kun je pakken meer van stad ontdekken! Tussen het eten en het shoppen door brachten we ook de zoo en Euromast een bezoekje. 🙂 Ook klassieke trekpleisters kunnen echt de moeite zijn!

Onze conclusie? 3 dagen is gewoon te kort. Er valt zoveel te ontdekken en te beleven en hoe bescheiden die Rotterdammers ook zijn over hun stad, wij vinden hem de max. Er hangt een relaxte sfeer en het is bovendien ook niet echt toeristisch zoals broer Amsterdam dat is. Toen we op de terugweg ons weekend nog een overliepen besloten we zeker terug te gaan. Rotterdam heeft echt een indruk op ons nagelaten.

Liefs,

E.

P.S.: heb je nog vragen of wil je meer tips? Geef dan zeker een gil!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...