574. Ik ga mijn keuken schilderen !

keuken1keuken3 keuken6keuken2keuken5keuken4

Er is iets waar ik me aan erger. Of beter: er is een ruimte hier thuis waar ik me aan erger. Mateloos aan erger. En eigenlijk al vrij lang. Het lief en ik wonen nu twee jaar in ons huis na de grote renovatie. Onze eerste renovatie en zeker ook niet onze laatste (jaaaaa, we broeden op en dromen alweer van een nieuw project). Een gekke renovatie wetende dat hier geen stromend water of riolering was, dat we enkel vier muren lieten staan en het dubbel in volume aanbouwden in een achttal maanden. Daarbij deden we (of: deed het lief) ook heel veel zelf. Gekken werk. Als we ooit weer aan het klussen gaan wil ik dat zeker anders aanpakken. Meer tijd nemen vooral. 🙂 Maar ons huis werd een toppertje, alleen is er dus 1 ruimte waar ik me echt aan stoor: maak kennis met de zwarte keuken.

Eigenlijk zijn we in dit project gevlogen toen we allebei nog volop onze weg aan het zoeken waren, ook ik in interieurland. Ik kon zeker nog niet spreken van een eigen stijl of doordacht werkproces. Zaken die er nu wel zijn. Er kwam toen zoveel op me af, in zo’n korte tijd. In die context heb ik eigenlijk gewoon trends gevolgd en dat was niet mijn beste idee. Een zwarte keuken is en blijft zeker leuk, begrijp me niet verkeerd. Maar die is vooral leuk als al de rest wit is. Vloer, muur, plafond, dat compenseert dat donkere vlak en maakt het lichter. Wat heb ik hier gedaan? Een zwarte vloer, een zwarte keuken, een betonnen werkblad en dat alles in het stuk van het huis waar we het minst licht hebben. Zoals ik dus als zei: niet mijn beste idee.

We zijn zelfs op een punt gekomen dat de keuken me onrustig maakt, ze brengt mij en de rest van de woonruimte uit evenwicht. En plots dacht ik: waarom blijf ik dat eigenlijk pikken? Oké, een volledig nieuwe keuken plaatsen wetende dat we hier waarschijnlijk geen jaren meer blijven wonen en dat het werkblad letterlijk tonnen weegt is geen strak plan. Maar we kozen voor een zeer prijsbewuste IKEA-keuken dus ik dacht: waarom ga ik die kasten niet gewoon schilderen? Sinds dat moment voel ik me opgelucht en ben ik als een gek aan het pinnen geslaan. Vele zullen me gek verklaren, maar ik ga dus 2 jaar na plaatsing die keuken schilderen. ’t Leven is te kort om je te ergeren, toch?

 

PS: alle tips en tricks rond het schilderen van keukenkasten zijn zeker welkom hieronder!
P.P.S: de foto’s van de keuken zijn van een eindje terug, toen onze woonruimte nog niet geschilderd was 🙂

Liefs,
E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...