574. Ik ga mijn keuken schilderen !

keuken1keuken3 keuken6keuken2keuken5keuken4

Er is iets waar ik me aan erger. Of beter: er is een ruimte hier thuis waar ik me aan erger. Mateloos aan erger. En eigenlijk al vrij lang. Het lief en ik wonen nu twee jaar in ons huis na de grote renovatie. Onze eerste renovatie en zeker ook niet onze laatste (jaaaaa, we broeden op en dromen alweer van een nieuw project). Een gekke renovatie wetende dat hier geen stromend water of riolering was, dat we enkel vier muren lieten staan en het dubbel in volume aanbouwden in een achttal maanden. Daarbij deden we (of: deed het lief) ook heel veel zelf. Gekken werk. Als we ooit weer aan het klussen gaan wil ik dat zeker anders aanpakken. Meer tijd nemen vooral. 🙂 Maar ons huis werd een toppertje, alleen is er dus 1 ruimte waar ik me echt aan stoor: maak kennis met de zwarte keuken.

Eigenlijk zijn we in dit project gevlogen toen we allebei nog volop onze weg aan het zoeken waren, ook ik in interieurland. Ik kon zeker nog niet spreken van een eigen stijl of doordacht werkproces. Zaken die er nu wel zijn. Er kwam toen zoveel op me af, in zo’n korte tijd. In die context heb ik eigenlijk gewoon trends gevolgd en dat was niet mijn beste idee. Een zwarte keuken is en blijft zeker leuk, begrijp me niet verkeerd. Maar die is vooral leuk als al de rest wit is. Vloer, muur, plafond, dat compenseert dat donkere vlak en maakt het lichter. Wat heb ik hier gedaan? Een zwarte vloer, een zwarte keuken, een betonnen werkblad en dat alles in het stuk van het huis waar we het minst licht hebben. Zoals ik dus als zei: niet mijn beste idee.

We zijn zelfs op een punt gekomen dat de keuken me onrustig maakt, ze brengt mij en de rest van de woonruimte uit evenwicht. En plots dacht ik: waarom blijf ik dat eigenlijk pikken? Oké, een volledig nieuwe keuken plaatsen wetende dat we hier waarschijnlijk geen jaren meer blijven wonen en dat het werkblad letterlijk tonnen weegt is geen strak plan. Maar we kozen voor een zeer prijsbewuste IKEA-keuken dus ik dacht: waarom ga ik die kasten niet gewoon schilderen? Sinds dat moment voel ik me opgelucht en ben ik als een gek aan het pinnen geslaan. Vele zullen me gek verklaren, maar ik ga dus 2 jaar na plaatsing die keuken schilderen. ‘t Leven is te kort om je te ergeren, toch?

 

PS: alle tips en tricks rond het schilderen van keukenkasten zijn zeker welkom hieronder!
P.P.S: de foto’s van de keuken zijn van een eindje terug, toen onze woonruimte nog niet geschilderd was 🙂

Liefs,
E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
7 comments Add yours
 1. Herkenbaar!
  Maar waarom schilderen? (is behoorlijk intensief en tijdrovend), je kan toch gewoon nieuwe frontjes kopen bij Ikea?
  Is een extra uitgave, maar misschien een eenvoudigere oplossing?
  Is maar een idee hoor 😉

  1. Hey Els, ja kon dat maar! Jammergenoeg is ons eiland ook helemaal uit dezelfde front en zitten ook enkele zijkanten van hoge kasten bloot. We zouden bijna de hele keuken uiteen moeten halen als we dat willen doen en met een betonnen werkblad van een paar ton lukt dat gewoon niet. 🙁

 2. Ik begrijp je helemaal! 🙂 Wij wonen nu vier jaar in ons huis en ik was op slag verliefd op de kaki-achtige keuken die in de toonzaal stond en moest én zou die hebben. Ten eerste is het houtlook werkblad helemaal niet onderhoudsvriendelijk en zitten de kasten constant vol vette vingers. Ik-wil-ook-graag-een-witte-keuken! Ons huis staat nu te koop, maar ook in onze nieuwe woning is de keuken in gelijkaardige kleuren (wel met handvaten). Het zal nog niet voor onmiddellijk zijn, maar het kriebelt toch ook om een nieuwe keuken te plaatsen 😉

  1. Oh ja, die vetvingers! De hel! Ik hoop voor jou dat je drie kriebels op niet al te lange termijn kwijt mag geraken! 🙂 Veel succes!

 3. Moeilijk hé om weerstand te bieden tegen trends en hypes. Want vind je iets mooi omdat het nu hipper dan ooit is of omdat je het écht mooi vindt? Ook ik ben ooit in die val getrapt, mijn kasten zitten vol met knalrode accessoires die ik her en der in huis liet terugkomen omdat een witzwart interieur en rood dé combi was een vijftal jaar geleden. Haha. Gelukkig zijn het maar accessoires.

  Ik heb onlangs ook een wenge dressoirkast geschilderd. Een nieuwe kost zoveel en voor een oude kast krijg je toch niet veel geld meer, dus ik waagde het erop. Goed ontvetten, met een fijne korrel lichtjes opschuren, goede primer/ grondverf (!) en verven maar. Vraag goed advies bij een vakman en veel succes. Mijn kast is prachtig geworden. Ze lijkt wel nieuw! Het is even heeeel spannend, maar nadien ben je des te trots!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *