560. De trap schilderen, voor de tweede keer!

trap1 trap2 trap3trap6 trap4 trap5

Je gaat dit niet geloven. Ik geloof het eigenlijk zelf nog niet echt. IK HEB ONZE TRAP HERSCHILDERD. Echt waar! Ik had na de eerste keer gezegd dat ik dat nooit of nooit nog zou doen. Toch die trap niet, want als er iets lastig is lieve lezers, dan is het een trap schilderen. Zeker zo’n oude trap met veel tierlantijntjes aan. Naast het schilderen is er ook het opschuren, afplakken,… Ik zeg het u een k*tkarwei! 🙂 We hadden tijdens het schilderen van de gang de trap niet kunnen afplakken met heel veel verfplekken op de trap tot gevolg. Ze moest dus herschilderd worden, dju.

Gelukkig kon ik rekenen op de Levis topverf zodat het aantal lagen beperkt bleef. Concreet heb ik ongeveer een drietal uur geschuurd. Met de schuurmachine en met de hand, hiervoor gebruik je best korrel 220. Daarna de trap goed ontstoffen en ontvetten. Vervolgens heb ik in een drietal dagen (van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat) 1 laag primer, 2 lagen kleur en 1 laag lak protector geverfd. Deze laatste omdat de trap toch wel dagelijks gebruikt wordt en zo slijtage te beperken.

De aandachtige lezer kan zien dat ik ook van de gelegenheid gebruik gemaakt heb om de trap ook van kleur te veranderen. Het vorige donkergrijs stoorde me eerlijk gezegd al even. Nu ging ik voor een mooi zachtgrijs (essentie) en wat ben ik blij met die keuze. Ik heb nu echt het gevoel dat het plaatje klopt. In combinatie met het bliss groen en het marmerwit vormt het zo’n harmonieus geheel. Je ziet ook veel minder snel stof en vuil op de trap liggen, wat ik een belangrijke extra bonus vind natuurlijk! 🙂

Oh en nu ik toch bezig was gaf ik onze ingemaakte kast ook een likje. Wat vinden jullie van het resultaat?

Liefs,

E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...