collage badkamer 5collage badkamer 13collage badkamer9 collage badkamer 2collage badkamer 12

Als ik op onze renovatie terug kijk denk ik dat de badkamer inrichten de moeilijkste klus in huis is geweest. Allereerst kon niet alles wat we wilden (met name een grote inloopdouche) in de ruimte die we hadden voorzien. Dus moesten we muren verplaatsen. Zo gezegd, zo gedaan.

We bekeken ook duizenden badkamerkasten, of beter: ik bekeek duizenden badkamerkasten. Maar die bleken schandalig duur en vooral verschrikkelijk lelijk! Dus ging ik op Pinterest op zoek naar inspiratie en liet ik mijn kast gewoon zelf maken uit steigerhout. Dat kostte me op zijn minst de helft van wat een gewone kast kost. Wel was ik vergeten goed op te meten, dus de kast bleek te breed. Kast verkleinen dan maar, daar ging mijn winst! Zo gezegd zo gedaan.

Voor de o-zo-mooie metro tegels rekenden we op een vakman, die dat achteraf niet bleek te zijn. Tegels aan de muur en 1 dag later hing alles scheef. Dan maar weer alle tegels van de muur. Nieuwe gyproc ertegen en nieuwe tegels ervoor. Zo gezegd, zo gedaan.

collage badkamer 10badkamer collage 11

 

En eigenlijk kan ik zo nog even doorgaan. Zoals het in de meeste renovaties gaat liep het ook bij ons niet altijd van een leien dakje. Soms dacht ik met de tranen in mijn ogen, dit kan niet erger en dan toch bleek weer iets mis te gaan. Toch, als ik nu herinneringen op haal zou ik het zo opnieuw doen. Zij het misschien met iets meer tijd en iets meer budget. De badkamer was dan wel een harde dobber, op vandaag is hij mijn meest favoriete ruimte in ons huis. Hij is helemaal wat ik wilde: rustig, Scandinavisch en warm. De werkwijze die ik hanteerde, 1 inspiratiefoto zoeken op Pinterest en daarop je hele ontwerp baseren raad ik trouwens iedereen aan. Dat heeft voor ons echt goed gewerkt.

Wat vinden jullie van mijn badkamer? Vind je hem geslaagd? Hebben jullie ook al zo’n renovatieperikelen meegemaakt? Wat ging er bij jullie mis? Zou je er zelf opnieuw aan beginnen?

In een volgende post zoom ik meer in op alle materialen en producten die ik heb gebruikt. So, keeeep posted!

badkamerkast: op maat uit steigerhout // marmer: lijns.nl // Kartel Componibili kast: fonQ // spiegel (House Doctor): De interieurcollectie // glazen potjes: habitat // muurplank en vierkante open rekjes: IKEA //

Liefs,

E.

  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...