collage_HD5collage_HD6

 

Isoleren, zonne-energie, ventilatie. Allemaal begrippen waarmee we heel vertrouwd zijn tegenwoordig. Zeker als je gaat bouwen of verbouwen is het zo belangrijk om daar goed bij stil te staan, maar er zijn zoveel dingen waar je op voorhand aan moet denken dat je vaak de bomen door het bos niet meer ziet. Daarnaast ben je ook vaak gewoon onwetend. Wist ik veel welke mogelijkheden er allemaal bestaan op vlak van isolatie of verwarming? Meestal doe je wat je architect of installateur adviseert, zonder ook maar een idee te hebben of dat voor jou het meest comfortabele en rendabele systeem zal zijn.

 

collage_HD3

 

Zo was het ook bij ons. Ik wilde vloerverwarming in de nieuwe aanbouw en radiotoren in het bestaande huis liefst met elk een afzonderlijke thermostaat, maar dat raadde onze installateur ons af. Wij gingen akkoord met zijn plan en ondertussen wonen we al bijna een jaar in ons huis. Jammer genoeg werkt onze verwarming nog steeds niet zoals het zou moeten en ondanks alle inspanningen verbruiken we ook vrij veel. Onze familie en vrienden vertelden ons hun verhalen en gaven ons tips, maar niks leek echt veel effect te hebben. Tot we de Home Doctor inschakelden. Mannekes, wat was da een opluchting!

 

collage_HD2

 

De Electrabel Home Doctor is een expert die een volledige analyse van je huis komt maken: hoe zit het met verwarming? Wat moet beter geïsoleerd worden? Waar kun je op besparen en vooral hoe kun je dat doen? Allemaal vragen waar de Home Doctor stuk voor stuk een antwoord op geeft.

In eerste instantie wist ik niet goed wat ik kon verwachten maar onze Home Doctor heeft ons echt fantastisch goed geholpen. Hij kwam twee keer op huisbezoek en nam ons hele verwarmingssysteem onder de loep. Hij nam contact met onze installateur en werkte tot hij een oplossing vond. Hij berekende ook wat het ons zou kosten als we onze gevel zouden laten isoleren en berekende op hoeveel jaar we dat zouden terug verdienen. Hetzelfde deed hij voor zonnepanelen. Hij gaf ons handige bespaartips en het beste van al: hij blijft beschikbaar. Als we binnen vijf jaar die gevel effectief onder handen willen nemen kunnen we dat via hem regelen of kan hij ons helpen bij het uitzoeken van een goede offerte. Hij is als het ware een beetje onze persoonlijke energie adviseur geworden en dat doet hij echt geweldig goed!

 

collage_HD4

 

Het leuke van de Home Doctor is dat hij uitgaat van jouw context en jouw mogelijkheden. Hij geeft heel praktische tips en legt alles echt in ‘mensentaal’ uit. Zelfs ik snap het  h e l e m a a l  nu! 🙂 Als je dus met een energieprobleem zit of je gaat binnenkort bouwen of verbouwen denk dan zeker eens aan de Home Doctor! Het bezoek en rapport, alles inbegrepen kost je 199 EUR. Wat best veel kan lijken als je (ver)bouwplannen hebt, maar geloof me het is het echt waard! Beter goed geïnformeerd zijn en alles juist plannen dan achteraf je huis niet verwarmd krijgen.

Deze post was een samenwerking met Electrabel, maar alle meningen zijn 100% oprecht. Heb je dus nog vragen over de Home Doctor, stuur me dan zeker een mailtje!

Liefs,
E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...