bedcollage3bedcollage2bedcollage4bedcollage7

 

Het is zo ver. Het bed staat er! e i n d e l i j k! Uiteraard was ik jullie, na deze en deze en deze voorgaande posts, foto’s verschuldigd. Dus vandaag stel ik jullie met trots voor: ons nieuwe IKEA bed. Na een lange zoektocht in heel wat winkels vonden we ons ding gewoon bij IKEA en van die keuze zijn we nog steeds helemaal overtuigd. We gingen voor een kwalitatieve boxspring met dikke stevige matras en zachtere topper.

Het lief wilde vooral een groot bed, ik een hoog bed. Allebei haten we zachte matrassen dus was de HESSENG matras onze perfecte match. We kozen daarbij de topper en boxspring in dezelfde serie. Uiteraard vind ik het super leuk dat het allemaal mooi bij elkaar past, zelfs zonder de fantastische Happy Friday lakens! 🙂

Uiteindelijk lieten we alles verzamelen en leveren (tot boven in de slaapkamer!) door IKEA zelf. Dat koste ons ongeveer 100 EURO bovenop het bed. Enige nadeel was misschien het feit dat onze matras niet mocht geplooid worden (de enige in heel het assortiment, typisch 🙂 ). Dat maakte de verhuis tot op onze zolderkamer niet evident. Het werd een tocht langs het dak, raam en de gang. Maar ’t is ons gelukt!

 

bedcollage5bedcollage8 bedcollage11bedcollage9 bedcollage10collagebed1

Uiteindelijk hebben we al enkele weken in ons nieuwe bed geslapen. Dat was in het begin was zoeken, maar ergens waren we ook op ons gemak wetende dat we de hele boel nog altijd konden wisselen als we niet tevreden waren. Oké, de tocht weer helemaal naar beneden met de niet-plooibare matras ontmoedigde ons, maar het was dus wel een mogelijkheid. 🙂

De eerste 4 nachten waren een beproeving, vooral voor het lief. De matras zakte naar zijn gevoel te veel in en hij vond zijn draai niet. Dit met slaap tekort tot gevolg. Na dag 4 besloten we het eens zonder topper te proberen. En na 1 nacht wisten we allebei: die topper gaat terug naar de winkel. De matras op zich voelde veel steviger en dus voor ons comfortabeler aan. Geen zachte topper voor ons! Het leuke is dat de topper effectief gewoon terug kan. Geen stress dus, leve IKEA!

Uiteindelijk slapen we nu al even op de boxspring en de matras en eerlijk waar: ik hou zo hard van dit bed! Geen haar op mijn hoofd die dit exemplaar nu nog wil inruilen.

Slaap lekker allemaal! 🙂

E.

Beelden: eliza de waele
Complete boxspring: IKEA
Lakens: Happy Friday 
Kussens met mosterdgele print: Roomblush

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...