Op het moment dat jullie dit lezen ben ik waarschijnlijk al winkels aant afschuimen. Ja, solden hé mensen! ’t Strafste is; eigenlijk ben ik helemaal niet van het ‘soldentype’. Ik haat overvolle winkels die compleet overhoop liggen. Op de koop toe duurt het meestal een half uur voor je kunt passen en meestal koop ik dan vanalles uit de nieuwe collectie. Absoluut geen soldenshopper dus. En toch, toch kan ik het niet laten om een kijkje te gaan nemen. Tot vorig jaar hadden mijn madre en ik zelfs de gewoonte om de eerste dag van de koopjes te gaan shoppen. Gelukkig, dat hebben we al opgegeven.

Omdat ik ervan overtuigd ben dat nog heel wat vrouwen zich kunnen vinden in mijn probleem met solden hieronder mijn tips (regelement eigenlijk, maar tips klinkt vrijblijvender niet?)! 

1. Shop onder het we-zien-wel-wat-we-tegenkomen-motto! Ik heb altijd wel vanalles nodig (zoals elke vrouw), maar in de solden probeer ik niet te zoeken. Persé de ideale jeans of een truitje voor op die nieuwe bloes willen scoren is in de solden NOT DONE ladies! Tenzij je een stiekem sadomasochistje bent, is dat echt om miserie vragen!

2. Vermijd in de solden zaken als H&M of Forever 21. Het is een illusie dat je in die winkels koopjes zult scoren!  Voor mij zijn zo’n zaken dan echt het summum van frustratie. Zaken als Zara en Mango en Massimo Dutti zijn een uitzondering op die regel. Waarom? Daarom!

3. Kies je gezelschap zeer zorgvuldig uit! Soldenshoppen doe je niet zo maar met iedereen! Kies iemand uit die je goed kent en die weet waar hij/zij aan begint. Mannen laat je over het algemeen best thuis. Ga voor je mama, beste vriendin, … Remember: sales bring out the worst in people!

4. Ga voor klein en basic. In kleinere winkels heb je vaak veel minder last van die koopjes drukte. Kies dus niet altijd voor de grote winkel straten, maar neem eens een kijkje in de boetieks in de buurt. Probeer ook stuks te scoren die je kunt blijven dragen. Solden zijn een broeihaard voor miskopen. Neen, ’t is niet omdat die broek -40 % is, dat ze plots mooi is ook!

5. Op tijd en stond pauzeren! Een van mijn belangrijkste adviezen! Neem uitgebreid de tijd om te lunchen en doe ongeveer om de twee uur een terrasje. Even uitblazen tussendoor kan wonderen doen! Vergeet niet de dag te eindigen met een lekker aperitief! 😉

6. Wanneer je na het toepassen van bovenstaande tips nog steeds mega gefrustreerd bent na een dagje shoppen: blijf thuis! Stop met jezelf te pijnigen en shop wat extra in juni en augustus!

Succes!

E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...