Ik kreeg van jullie al vele vragen rond mijn keuken werkblad. Het lief en ik gingen voor een niet zo alledaagse keuken; een zwarte met een werkblad uit beton. En dat beton lijkt mensen te intrigeren. Daarom geef ik vandaag voor alle verbouwers onder jullie 5 originele materialen voor een kick-ass werkblad.

 

1. Beton

beton1

Het lief en ik gingen zelf dus voor beton. Prefab beton. Wat wil zeggen dat het blad bij de firma werd gemaakt en dan bij ons geïnstalleerd. Geen sprake dus van gieten ter plaatse ofzo. Het is een mooi materiaal, dat hard, slijtvast en hittebestendig is. Beton geeft je keuken een industriële, moderne look.Het wordt ook vaak gebruikt in een Scandinavisch interieur. Tegen zuren is het iets minder goed bestand en daarom is het belangrijk je beton regelmatig in te smeren met beschermende producten als vlekstop en coating. Wij zijn er alvast super blij mee! Voor een werkblad uit beton moet je rekenen op een 200 tot 300 euro per vierkante meter.

 

2. Glas

glas

Heel erg nieuw is glas. Tegenwoordig gebruikt men dit materiaal heel vaak om inloopdouches of spatwanden mee te bekleden, maar nu wordt het dus ook in de keuken gebruikt. Het wordt gemaakt van industrieel gehard glas waardoor het waterdicht, kras- en hittebestendig is. Uiteraard gebruik je je werkblad zeer vaak, hou er dan ook rekening mee dat je vette vingers en vlekken altijd goed zult zien. Glas zorgt voor een exclusieve en luxueuze uitstraling en kan sterk schommelen in prijs. Reken op een 120 tot 700 euro per vierkante meter.

 

3. Corian

corian

Wil je graag een naadloze, strakke afwerking van je keuken dan moet je eens aan de kunststof Corian denken. Het is een materie dat steeds meer voor keukens wordt gebruikt. Naast het strakke uitzicht voelt het ook heel erg prettig en zacht aan. Let wel op het is minder goed bestand tegen krassen en niet hittebestendig! Het is meestal ook vrij prijzig. Reken zeker op een 350 euro per vierkante meter.

 

4. Dekton

dekton

Nog een nieuwer materiaal is Dekton. Het bestaat uit een mengeling van glas, kwarts en porselein. Hiermee bekom je een hard en waterdicht materiaal, geschikt voor werkbladen. Dekton heeft dezelfde natuurlijke look als natuursteen maar is niet poreus en dus beter bestand tegen vlekken. Een materiaal dat er dus goed uitziet én bestand is tegen al challenges in de keuken! Grootste nadeel, hoort me al komen waarschijnlijk, is dan ook de prijs. Het is een van de duurste materialen om een werkblad mee te maken. Minimumprijzen schommelen tussen 300 en 400 euro.

 

5. Natuursteen

marmer

Natuursteen wordt al jaar en dag gebruikt in de keuken, maar wat vrij recent is is dat marmer steeds meer en meer wordt aangewend hiervoor. Marmer en in het bijzonder carrara marmer. Dat is de witte variant met grijze tekening. Dit materiaal is vaak goed bestand tegen hitte en krassen, maar is wel poreus. Zuren zijn de vijand en maken dan ook vrij snel vlekken. Marmer kan uiteraard behandeld worden, maar het blijft toch oppassen! Het is ook een vrij duur materiaal, je kan het al vinden voor €275 maar het kan snel oplopen tot €500 de vierkante meter.

Heb jij een van de bovenstaande materialen gebruikt in de keuken. Ben je er blij mee? Deel zeker jou ervaringen hieronder! Ik ben alweer super benieuwd om ze te horen!

Liefs,

E.

bronnen en beelden: interieurdesigner.be, pinterest en eigen beelden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...