619. Tussenstand: YAY voor 13 weken!


Ondertussen werd Lucet gisteren 13 weken oud. 3 maand dus. Weer een mijlpaal. En ik moet zeggen ik ben soms een beetje panisch als ik me realiseer hoe snel ze groeit en groot wordt. Ik wil foto’s en filmpjes nemen van elk moment, mijn manier om vast te houden denk ik. Daardoor is het ook dringend tijd voor een nieuwe gsm. De huidige heeft echt het geheugen van een mier en met een baby is het tijd voor geheugen X 1000! 🙂 Toch hoe beangstigend ik dat groot worden ook vind, ik ben blij dat we vandaag staan waar we staan. Die eerste dagen en weken waren zo verschrikkelijk zwaar en overrompelend. Het was soms zo zoeken met zo’n kleintje en daarbovenop zat mijn hele hormoonhuishouden overal en nergens. Als ik er nu op terugkijk wat het precies echt een roes. Nu slaapt en drinkt ze flinker, we hebben als het ware een ritme gevonden en ik vind ritmes zo fijn. Ik hou van uitdagingen maar hou ook van duidelijke structuren en ritmes. Ze lacht en brabbelt nu ook al (kun je volgen op mijn instastories!) en maakt echt contact. Dus YAY voor 13 weken! Ja, ik ben oprecht gelukkig dat we staan waar we nu staan.

#lucetseerstefeestje

Afgelopen zondag genoten we ook met volle teugen van #lucetseerstefeestje. We doopten onze kleine schat midden in de duinen in aanwezigheid van onze lieve familie en dichtste vrienden. Een magische ceremonie! Al was Lucet een beetje overrompeld door het volk en de wind, want zij vond de ceremonie niet zo magisch. 🙂 Daarna hadden we een geweldig leuk feestje in deze surfclub in onze hometown. Alles was zo perfect, elk gezicht die we mochten begroeten, de locatie, de zoetigheden, de muziek,… Het #teamlucet gehalte droop van de dag af. Heerlijk! Binnenkort schrijf ik trouwens nog een blogje over alle partydeco, want ik kreeg er al wat vragen over!

#bekendebaby

Het is ook heel bizar om te voelen hoeveel mensen met ons meeleven. Doordat het lief en ik het pact sloten om eerlijk en open te zijn over het ouderschap en de gevoelens die dat met zich meebrengt (ook en vooral op social media!) krijgen we zoveel leuke reacties terug. Mensen die hun eigen ervaringen delen, mensen die ons een hart onder de riem steken, wildvreemden die ons op straat in onze gemeente aanspreken en vragen of ze ‘Lucet nu eens in ’t echt mogen zien’. Hoe geweldig! Het is zoals The Gentlemom omschrijft: ouderschap is niet altijd (bijna nooit eigenlijk) dat perfecte plaatje en het is ongelofelijk bevrijdend en hoopgevend om daar ook eerlijk over te zijn.

Voor nu ga ik genieten van mijn gemakkelijke en super vrolijke baby, want binnen enkele weken zit er een nieuwe groeispurt aan te komen. Maar we doen het week per week en dag per dag, traan per traan en lach per lach.

 

Foto’s door topfotografe Marijke Debusschere! Oh en hoe cool is #mygodfathersquad (Lucet’s peters) op foto 5?

Liefs,

E.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...