tafschikking_dk_1tafelschikking_DK_5tafelschikking_DK_3tafelschikking_DK_4tafelschikking_DK_2
Het is weer zover; de kerstdinertjes kunnen van start gaan. Met vrienden, familie, collega’s. Niks is nu toch gezelliger dan ’s avonds een hapje eten en een glaasje drinken dicht bij de kerstboom? Zalig vind ik dat. Ook de hele voorbereiding vind ik altijd super tof. Uitkiezen wat ik ga klaarmaken, de tafel dekken, hapjes klaarzetten,… Aangezien we met de feestdagen bij onze families zijn, nodigen we op voorhand graag mensen uit om ook bij ons een klein beetje kerst te vieren.

Net zoals in mijn interieur ga ik bij etentjes ook over de hele lijn voor eenvoudig en simpel. Ik kook graag, maar als mijn gasten er zijn wil ik bij hen zijn en niet in mijn keuken. Deze keer koos ik voor pizza’s. Ik vond een super handig pizza kookboek bij Dille & Kamille en maakte zelfs voor het eerst (met een beetje hulp) mijn eigen deeg. Wat hapjes en een dessertje in de frigo en het enige wat ik nog moest doen op het moment zelf was de pizza’s bakken. Geweldig!

tafelschikking_DK_8 tafelschikking_DK_9 tafelschikking_DK7 tafelschikking_DK_6

Voor de aankleding van mijn tafel probeerde ik in dezelfde pasteltinten te werken als mijn andere kerstdeco. Ik vind het wel leuk als alles een beetje bij elkaar past. Daarnaast plaats ik ook altijd een klein beetje groen op tafel. Dat fleurt alles echt op. Deze keer koos ik voor mooie glazen weckpotjes en ik plantte er deze leuke vetplantjes in. Leuk toch? Onlangs schafte ik me ook het geweldige boterpotje (met het vogeltje erop) aan, dus dat kon ook zeker niet ontbreken.

Als ik me dan een half uurtje voor mijn gasten arriveren nog even in de zetel plof en ik om me heen kijk naar de mooie tafel, de lichtjes in de boom, dan ben ik echt gelukkig. Een jaar geleden ploeterden we hier nog in zand en aarde in de vrieskou en vandaag is ons huis een warme thuis geworden. Nog niet alles is tip top inorde, maar ik ben al zo blij dat we deze kerst zo gezellig kunnen doorbrengen!

Veel plezier met al jouw kerstdinertjes!

Liefs,
E.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...