collage-badkamer1 collage-badkamer2collage-badkamer-14 collage-badkamer4collage-badkamer8

Zoals ik vorige week beloofde krijgen jullie vandaag nog een glimp van onze badkamer te zien. Vandaag minder verbouwstress en meer verbouwtips! Ik probeer je een overzicht te geven van wat we precies allemaal gebruikt hebben om dit te realiseren. Hopelijk kan het de verbouwers onder jullie verder helpen of inspireren!

de basis
Voor deze ruimte zijn we van nul begonnen, simpelweg omdat er geen badkamer was. Na wat ruwbouwwerk kwamen overal gipsplaten tegen de muren. Deze behingen we met vliesbehang en het geheel werd vervolgens wit geschilderd. Voor het toilet en de douche gebruikten we witte metrotegels. Tegels waar ik trouwens nog steeds verliefd op ben en die bovendien helemaal niet duur zijn! Voor de vloer kozen we voor een donkergrijze kurkvloer. Die plaatste het lief trouwens helemaal zelf aan de hand van youtube filmpjes! Iets wat zeker haalbaar is.

collage-badkamer6

collage-badkamer-15

het meubilair
De kast liet ik maken uit steigerhout. Ik koos specifiek hiervoor omdat dit hout een gebruikte, vergrijsde look heeft en dat vind ik geweldig. Als je gewoon op Google zoekt zul je heel wat bedrijfjes vinden die meubels maken uit steigerhout. Ik vind het zeker de moeite om te overwegen! Prijs, kwaliteit heb je hiervoor een schitterende kast!

de spiegel
Eén van de moeilijkste zaken vond ik; de juiste spiegel vinden. Gek toch hé? Niemand leek de juiste spiegel in huis te hebben. Ik wilde iets simpel, strak en liefst in ’t zwart zodat het wat paste bij de rest van het geheel. Gelukkig bracht het internet opnieuw raad. Op de fantastische webshop van de interieurcollectie vond ik precies wat ik zocht, ik moest zelfs kiezen! Hun aanbod is zo uitgebreid dat je er echt alles kunt vinden. Dus op zoek naar iets specifieks, neem daar zeker een kijkje! Ik kocht trouwens heel veel online, gewoon omdat je alleen daar een alternatief lijkt te vinden voor het standaard badkameraanbod!

sanitair: X²O // kraan: haceka // wastafel: ikea // spiegel: de interieurcollectie // marmer: lijns.nl // glazen potjes: habitat // papieren opbergzak: bliss // witte kartell kast: fonQ // badmatjes: ikea // wandplank: ikea // vierkante wandkastjes: ikea // kurk: Van Avermaet // weegschaal: vintage // vuilbak: vintage //

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...