staycph_ergenstussenin& PicMonkey CollageSTAY_ERGENSTUSSENIINkopiestaycph_ergenstussenin5staycph_ergenstussenin2

Het heeft even geduurd, maar ik vond eindelijk de tijd om mijn Kopenhagen hotspot report te schrijven. Eind november trokken het lief en ik een viertal dagjes naar de Deense hoofdstad en werden op slag verliefd. Wat een stad!

Ik kan niet anders dan Kopenhagen in 1 woord geweldig te noemen. Het is een stad, bruisend en levend als alle andere, maar uniek in zijn hoge gezelligheidsfactor. Dat zal deels met de kerstsfeer te maken hebben gehad, maar ik ben ervan overtuigd dat de warmte die ik terug vind in de Scandinavische woonstijl ook echt in de stad verweven zit. Ook de natuur is heel erg in de stad aanwezig. Je bent er bijna een uitzondering als je niet met de fiets rijdt en laat dat nu net iets zijn wat ik heel graag doe. Ook aan water geen gebrek en hoe je het ook draait of keert, water geeft een stad zuurstof.

Uitvalsbasis voor de trip was STAY. Ik had verwacht dat de stad barstensvol design b&b’s en hotels zou zitten, maar dat is eigenlijk niet zo. Ik denk dat ik de hotels die helemaal ons ding waren op 1 hand kon tellen. Bij STAY huur je een appartement met hotelservice en ontbijt. Alles is er ook ingericht met meubilair van HAY. Topcombinatie. Het was ook echt een topverblijf. Al vond ik wel dat men, gezien de prijs, iets meer kon investeren in de badkamer. Die was echt basic.

staycph_ergenstussenin9staycph_ergenstussenin6staycph_ergenstussenin7staycph_ergenstussenin11

Alle andere hotspots vind je hieronder kort weer:

EAT & DRINK : Cofoco // Granola // Falernum // The American Pie Co (overdreven lekkere soy chai latte) // Mother (beste Italiaan EVER!!) // Cafe Norden (zoek een plekje aan het raam op de eerste verdieping) // Ida (smorrbrod) // Mikkeler //

SHOP: Værnedamsvej // Stroget // Noregade // – Stilleben // Hay House // Illum Bolighus // VIPP //  Magasin Du Nord //

DO: Rundetaarn // boottocht + bezoek Nyhavn // Tivoli (en ’s avonds op de skyflyer!) // FIETSEN // bezoekje aan de zee // Magstraede //

SLEEP: STAY // Bella Sky // SP34 // Radisson Royal Blu //

staycph_ergenstussenin12staycph_ergenstussenin13

We zaten nog niet goed en wel op het vliegtuig terug huiswaarts of we droomden al van onze volgende trip naar deze stad. Ook nu, terwijl ik deze post schrijf, voel ik opnieuw hoe goed we ons daar hebben gevoeld. Mijn voornemen voor 2016 kun je bij deze al raden… 🙂

Liefs,

E.

beelden: beeldsteil, eliza de waele

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...