572. In de slaapkamer: nieuwe percal lakens!

fijn_percal6kopiefijn_percal2fijn_percal4fijn_percal8fijn_percal3fijn_percal10
Sinds ik van Sleeplife hun thermo-kussenlopen mocht proberen heb ik wat met ons bed. Naast de slopen, waar ik overigens nog steeds heel blij mee ben, ging ik nu op zoek naar ‘zomerlakens’. Sleeplife adviseerde naast de thermo-reeks bij warme temperaturen ook steeds in percal katoen te slapen. Ik hoorde het donderen in Keulen, dus ik ging op zoek. Wat is percal? Wat doet het? En vooral is het echt beter?

Percal

‘Percal’ is een fijnere en gladdere kwaliteit van katoen. Dat komt doordat de stof uit minimaal 200 (soms 400) draden per inch bestaat. Dat wil zeggen dat het dus een sterke stof is, maar ook licht en zacht en van zeer goede kwaliteit is. Percal wordt vooral geprezen voor zijn lichtheid, het is een stof die ademt en bovendien koel aanvoelt. Ideaal dus voor de zomernachten!

Al surfend kwam ik op de site van Fijn terecht, er ging een nieuwe wereld voor me open. Normaal gezien ga ik naar de IKEA en koop ik de lakens die leuk vind. Bij Fijn is het andere koek, wat een stoffen bestaan er zeg! Ik bleef op de site plakken omdat er heel goed op uitgelegd staat welke stof welke eigenschappen heeft en ook percal had zijn plaats in het rijtje.

fijn_percal9fijn_percal1fijn_percal5

Mijn bevindingen

Percal is wel wat duurder dan de gewonere stoffen. Zo betaal je (voor mijn bedgrootte 180 x 200) een kleine 75 euro voor een hoeslaken, dit wel voor de luxe (Dommelin) percal uitvoering. De gewone percal heb je al voor ongeveer 60 euro,  terwijl je in gewoon katoen 30 euro neertelt. Er is dus wel degelijk een verschil. Nu, ik ben sowieso gestopt met heel goedkope lakens te kopen, gewoon omdat die meestal niet fijn aanvoelen. Vroeger deed ik dat
wel, puur voor de prijs. Nu heeft het gevoel echt voorrang. En zacht en licht aanvoelen dat doet deze percal echt wel! Ik had vroeger al een hoeslaken met een beetje satijn in, probleem daar was dat ik vond dat ik dat meer in transpireerde. Met deze percal heb je dat helemaal niet. De lakens voelen heel erg zacht, maar ook koel aan.

Na enkele nachten in mijn nieuwe set moet ik toegeven dat ik echt wel fan ben. Ik zou nu niet persé al mijn lakens uit percal gaan kopen, maar 1 of 2 sets voor in de zomer vind ik zeker een verantwoorde investering. Eens je zo’n zachte lakens ervaren hebt is het soms lastig om die goedkopere weer op te leggen. 🙂 Kenden jullie deze stof al? Hebben jullie thuis zo’n lakens? Ik hoor het graag!

 

fijn_percal7

 

De eerste knuffel is een feit

Oh en op de foto’s zie je ook dat ik ondertussen mijn eerste knuffel heb aangeschaft! Een wit konijntje uit de Jellycat reeks, Is hij niet geweldig? 🙂

Liefs,
E.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...